Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Aktív programok az északi parton télen - nyáron

A Balaton észak partja az aktív turizmus vonatkozásában (is) évről évre vált egyre inkább "négy évszakossá". A sportkedvelők körében egyre gyakoribb, hogy már nem csak mint kiváló füdőhelyeket, vitorlázásra, evezésre alkalmas tavat, hanem a tó északi határaként magasodó Balaton-felvidéket is felkeresik sportolási szándékkal. 

Ez az oldal az áltunk ajánlott és kipróbált szolgáltatókat gyűjti össze számotokra a Tihanyi-félszigeten és tágabb környezetében a Balaton-felvidéken. 

Itt találod a legjobb aktív programokat futóknak, bringásoknak, vizispoprtok kedvelőinek, de van itt lovaglásra és golfozásra is lehetőség. 


TihanySport

Hadd kezdjük mindjárt magunkkal a sort. Az igazán tihanyi terepfutó versenyeket mi kínáljuk Nektek. Szeptember végén a Tihany Cross, januárban a Tihany Trail versenyekkel várunk bennetek. 

Rendszeresen szervezünk közösségi futásokat, futóedzéseket, megkereshettek bennünket kerékpárostúrák vezetésével és változatos tematikában szervezünk gyalog és nordic walking túrákat, de egyéni és csoportos szabadtéri edzések és nordic walking edzéseket is tartunk. 

Gyere, légy fitt és tarts velünk! 

Elérhetőség: tihanysport.com, https://www.facebook.com/tihanysport, 

+36-20-481-6402, +36-20-223-7282,  


Futás világa 

Groove Trails A legújabb, legzöldebb, leginnovatívabb instant túrák gyűjteménye.Az instant trail-ek műfajában mára már meglehetősen nehéz bármi újat mutatni - a Groove Trails mégis erre, sőt különálló irányzat teremtésére vállalkozik. 

A Tihanyi-félszigetet keresztbe-kasul behálózó túrájuk a Helka Kör (15 km), amit a leghíresebb balatoni monda emblematikus alakja, a mesebeli szépségű Helka ihletett. 

Kamor Kör Balatonfüredről indul és a Balaton-felvidék legszebb ösvényein kanyarog. Nevét a Bakony bölcs varázslójáról kapta. 15 km és 34 km távjaival várja a futni és túrázni vágyókat.


Kerékpáros kalandok

BBT - Balaton Bike Tour

Kerékpártúrák és kölcsönzés a félszigeten és a Balaton-felvidéken.

A BBT csapata profi vezetett és önálló túraútvonalakat kínálnak Neked, amihez a legideálisabb EBike-okat biztosítják, legyen az MTB, Trekking vagy City bike. Felfedezheted velünk a Balaton-felvidék legszebb panorámáit, csapatépítő programjaikon kóstolgathatod velük a zamatos borokat és eseményeiken megismerheted általuk a legjobb éttermeket! Garantált élményeket kínálnak Nektek! 


Aktív Pont Tihany 

Aktív pihenés földön, vizen, kétkeréken! 

Kerékpárkölcsönzés, Vitorlázás, Túravezetés 

Tökéletes helyen, a félsziget kapujában találod őket: megáll előttük a Balatonfüredet Tihannyal összekötő buszjárat, a programokra érkező autósok ingyen használhatják parkolónkat. Elhalad itt a Balatoni Bringakörút, a hajóik pedig saját kikötőjükből futnak ki. 


Vizisportok a BalatonON

 

Sup Center Balaton 

A SUP Center Balaton a fésziget csúcsánál, a Club Tihany Üdülőfaluban található. 

A Balaton legrégebbi szörf és vitorlás iskolája 2011-ben bővült ki a Balaton első "stand up paddle-centerével" A SUP Center Balaton egy speciális stand up paddle központ az országban. Varázslatos túrákat szerveznek és számos kalandos proggrammal várnak benneteket. 


Stég 8237 

Egy exklusív rendezvévnyhelyszín a Balaton egyik legszebb pontján! 

• KAJAK • SUP • E-BOAT • CATAMARAN bérlés


Vitorlázás

PÖFF SE - Vitorlássuli Mindenkinek!

MINDENKI VITORLÁZÓ - A PÖFF Sportegyesület szívügye, hogy a vitorlázást mindenki által elérhetővé tegye, így bátran keresd őket, ha megismerkednél ezzel az izgalmas sporttal! MINDEN tudásszintet és életkort örömmel fogadnak, egyénileg és csoportosan is! Nézd meg a filmjüket! 


THE - Tihanyi Hajós Egylet

A félsziget legszebb vitorlás kikötője a tihanyi komptól Balatonfüred felé kb. 1 km-re.

Vitorlásversenyek és vitorlástáborok 


Kalandpark

Kalandsziget Tihany

Aktív kikapcsolódás páratlan környezetben az egész családnak!

Magaslati kötélpálya élő fák lombkorona szintjén, összetett ügyességi-, technikai feladatok kicsiknek és nagyoknak.


Lovas élmények

Tihanyi Lovasudvar

A tihanyi Belső-tó partján található lovardának nincs párja. Ami rendkívül különlegessé teszi ezt a helyet, az nem egy csillogó-villogó építmény vagy modern technológia, éppen ellenkezőleg az a fajta hagyománytisztelet és tradíció követés, aminek köszönhetően a lovakat, kiscsikókat, szamarakat, öszvéreket szinte a maguk természetes környezetében figyelhetjük meg.

Kötél Ferenc 

8237 Tihany, Kiserdõtelepi út 10.

Tel.: 87/714-747, 30/275-3293


Golf - A minőség karnyújtásnyira!

Balaton Golf

A Balaton első, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, mediterrán hangulatú, 18 lyukú golfpályája Balatonudvari mellett csodálatos Balaton panorámával.

.