Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Levendula kör túranap

Levendula kör túranap


A Levendula Hetek keretében idén, 2024. június 22.-én második alkalommal rendezzük meg a Levendula Kör Túranapot. A csodálatos virágzó levendulamezőket érintő túra igazi különlegesség!
Ilyenkor a pompázatos ültetvények tele vannak élettel és mámorító illatfelhőben úszik a táj, különösen aratáskor.

Gyere és túrázz a virágba borult Tihanyi-félszigeten! 

Az általunk javasolt Levendula Kör 90%-ban azonos a helyi térképeken is jelzett lila 3-as turistajelzéssel. Ez nagy segítséget jelent a teljesítésénél. 

Táv: 11,5 km
Szintemelkedés: 327 m
Szintidő: 6 óra


A túra kiindulási pontja és célállomása a Belső-tó mellett lesz kialakítva, a Kotyogós kávéterasz melletti platánosnál.

Minden résztvevő a rajtban kap egy kis túrafüzetet, amin térkép, és leírás található. A túra teljesítése a túrafüzet vagy geogo alkalmazás segítségével történik. 

A négy jelölő pontnál tájfutó bojákat és egyedi, TihanySport szalagokat helyezünk el. A túralapot a jelölő pontoknál kihelyezett szúróbélyegzőkkel tudjátok egyénileg kezelni. 

A túranapon 9 órától folyamatosan 12 óráig várjuk a résztvevőket és 18 óráig a visszaérkezőket.

Térkép az alábbi linken elérhető:


A túra nevezési díja: 4000 Ft. 

A túra teljesítéséért egyedi, fém befutóérmet kap mindenki. Kétféle érem közül választhattok. 


A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat önmagának kell megoldania, szervezői segítségre nem számíthat.
A túra során mindenki önállóan gondoskodik az ellátásról, az enni- és innivalóról.
A túrázó a környezetvédelmi előírásokat betartja, az önelátásból származó hulladékot magával viszi, az erdőben nem hagyja! A túrán mindenki saját felelősségére indul. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot.

Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.