Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Freestyle Nordic Walking verseny a Tihany CROSS-on

Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a nordic walkingosokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy egy jó hangulatú, csodaszép tájon megrendezett versenyen vegyenek részt!

Időpont: 2024. szeptember 21.

Távok: 

 • Nordic Walking verseny 10 km-en
 • Nordic Walking verseny 5 km-en 

Menetrend:

8:00 - 9:50 rajtcsomag-átvétel, gyermekverseny nevezés

10:00 gyermekfutamok rajtja

10:30 Terepfutó RAJT (30 km-en)

10:35 gyermekfutamok eredményhirdetése

10:45 bemelegítés

11:00 Terepfutó RAJT (10 és 20 km -en)

11:03 Terepfutó RAJT Bulifutam

11:05: Nordic Walking RAJT 10 km

11:07 Nordic Walking RAJT 5 km

14:30 Eredményhirdetés az összes távnak

Pályajelölés:

Különféle színű szalagozás lesz a két távon: piros feliratos szalag a 10K körön, és zöld feliratos szalag az 5K körön. A szalagozás során egyedi, sokszor felhasználható szalagokat használunk, nem termelünk vele műanyag hulladékot. A szalagokon megtaláljátok a szervező, Marsó Barna versenyigazgató telefonszámát, használjátok, hívjátok, ha bármi gond lenne verseny közben!

A befutó szakasz azonos, itt mindkétféle jelölőszalaggal fogtok találkozni.

Frissítés:

- az 5 km-es pályán kb. féltávnál és a célban lesz frissítő: víz, <i'am> minaral drink , coca-cola, szőlőcukor, gyümölcs, sós perec, és befutósüti

- a 10km-es körön három frissítőállomás lesz: az első az Apáti templomnál (kb. 4,5 km-nél) a második az Erdei Iskolánál (kb. 7,5 km-nél) és a célban: víz, <i'am> minaral drink, coca-cola, szőlőcukor, gyümölcs, sós perec, és befutósüti

A versenypóló

Az idei professzionális Tihany Cross póló bielasztikus "single jersey" kötött anyagból készül, 4 irányban nyúló, könnyű, 110gr-os alapanyag, amely 83%-ban mikroszálas poliészter/ 6% poliészter és 11% elasztán.
Ez a sokak által használt anyag a legkedveltebb futópóló alapanyagok egyike.

Nem fog csalódást okozni!

A verseny emblémázott technikai pólóját az alap nevezési díjon felül 13.500 Ft-ért tudod megrendelni. A nevezési felületen ezt külön jelölni kell, és a nevezési díj részeként fizetni! Helyszíni nevezés esetén futópólót nem tudunk biztosítani.


Freestyle nordic walking versenyre vonatkozó szabályok

 • A nordic walking verseny a terepfutásra is kijelölt pályán kerül megrendezésre, a terepfutással egyidejűleg, külön rajt időponttal.
 • A nordic walking kategóriában kizárólag nordic walking botokkal lehet indulni.
 • A nordic walking kategóriában induló versenyzők a teljes táv alatt nordic walking lépéstechnikák alkalmazásával versenyezhetnek. (Ez azt jelenti, hogy botok aktív használata nélkül nem lehet pl futni.) Nordic jogging, illetve egyéb ugró és futó nordic walking technika alkalmazásával teljesíthető a táv.
 • Nordic walking botok használata nélkül tilos futni!
 • Várunk, ha szeretnéd magad kipróbálni egy olyan nordic walking versenyen, ahol nordic jogging technikával is lehet a táv egy részét teljesíteni
 • Várunk, ha szívesen használod a nordic walking botodat túrázáshoz, de nem teljesen szabályos a kartechnikád
 • Várunk, ha szeretnél egy kivételesen gyors, nagyon látványos pályán versenyezni! Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi lehetünk az egyetlen sportrendezvény, akinek a Nemzeti Park engedélyezi az Őslevenduláson áthaladást :)

A nordic walking verseny díjazása

Mindkét nordicos távon:

 • elit ( - 55 éves korig) első három férfi és nő
 • master ( 56 éves kor felettiek) első három férfi és nő

A díjazottak csodaszép érmet kapnak, ezenkívül partnereink ajándékait. Az abszolút elsők egyedi trófeát vihetnek haza :)

Megközelítés:

- ha a 71-es főút felől érkezel, a Tihany falu (ne a Tihany-rév) bejárót válaszd! A faluba a második útkereszteződésnél jobbra, a Major utcába kanyarodj, és haladj végig egyenesen. Az iskola, illetve a Levendula ház látogatóközpont közelében már jó helyen vagy, parkolj le!

- ha a komp felől érkezel, a kompról való lehajtás után egyenesen gyere a falu irányába. Ha beértél a faluba - kb. 2 km - az első buszmegállónál lévő kereszteződésben kanyarodj balra, az Aranyház utcába a Tihanyi Bencés Iskola illetve a Levendula látogatóközpont irányába. Itt már a helyszín közelében vagy, keress parkolóhelyet!

- ha busszal érkezel, az iskolai buszmegállónál (Tihany alsó) szállj le, és sétálj le a Belső-tó partjára.

Parkolás:

A versenyközpont közelében ezeken a helyeket tudtok parkolni:

- A Tihanyi Bencés Iskola Major utcai bejáratánál lévő murvás parkolóban

- Major utcán a szabadtéri színpadtól a Művésztelepig

- Major utcán a Tihanyi Bencés Általános Iskolától az Aranyház utcáig, és a tóparti focipálya melletti földúton a Családi szabadidőparknál

- Vagy bárhol a faluban - kicsi ez a Tihany, hamar leérsz a tópartra :)

Fontos még, hogy tudd:

A nevezési lap kitöltésével és leadásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők által kiírt Versenyszabályzatot, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

Az előforduló esetleges sérülésekért, fellépő rosszullétért a szervezők nem vállalnak felelősséget! A versenyközpontban egészségügyi ellátásról gondoskodunk.

A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, a frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás illetve előre nem látható esemény miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.