Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Nordic Walking verseny a Tihany CROSS-on

Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a nordic walkingosokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy egy jó hangulatú, csodaszép tájon megrendezett versenyen vegyenek részt!

Időpont: 2022. szeptember 24

Rajt: 11:05, Belső-tó partjáról, a Tihany CROSS versenyközpontból

A pálya azonos lesz a terepfutók 10,5 km-es körével. Jelölve lesz végig piros-fehér csíkos szalagozással. Az útvonal 96,2%-a terep, szóval a gumitappancsokat nyugodtan felejtsétek otthon :)

Szintidő: nincs! Mindenkit megvárunk! Sok-sok pályafotót várunk a közösségi oldalakra a pályáról, egymásról, és a szelfikamerákat is használjátok nyugodtan :D

Nevezési díj tartalmazz:

 • befutóérmet
 • chipes időmérést
 • szalagozással, táblázással biztosított útvonalat
 • frissítőponton a frissítőket
 • online fotógalériát
 • soft poharat 
 • rajtcsomagban egy 10.000 Ft értékű Csúcsforma ajándékutalványt, amit a Csúcsforma sportegyesület által szervezett túrákon használhatsz fel
 • a versenyközpontban Penco táplálékkiegészítő tanácsadást
 • a versenyt

A verseny emblémázott technikai pólóját az alap nevezési díjon felül külön díj ellenében  tudod megrendelni. A nevezési felületen ezt külön jelölni kell, és a nevezési díj részeként fizetni! Helyszíni nevezés esetén futópólót korlátozott darabszámban tudunk biztosítani.

Eredményt abszolút női illetve férfi kategóriában hirdetünk, korosztályos díjazás nem lesz a nordic távon! A díjazottak csodaszép érmet kapnak, illetve partereink által felajánlott ajándékokat.

Az abszolút első helyezett elnyeri a Tihany Cross kupát! 

Nordic walking versenyre vonatkozó szabályok

 • A nordic walking verseny a terepfutásra kijelölt 10,5 km-es pályán kerül megrendezésre, a terepfutással egyidejűleg, külön rajt időponttal.
 • A nordic walking kategóriában kizárólag nordic walking botokkal lehet indulni.
 • Kutyás nevezést a nordic walking kategóriában nem fogadunk el.
 • A nordic walking kategóriában induló versenyzők a teljes táv alatt nordic walking lépéstechnikák alkalmazásával versenyezhetnek. (Ez azt jelenti, hogy botok aktív használata nélkül nem lehet pl futni.) Nordic jogging, illetve egyéb ugró és futó nordic walking technika alkalmazásával teljesíthető a táv.
 • Nordic walking versenyen induló versenyzők díjazása csak abszolút férfi és abszolút női kategóriában lesz.

Frissítés:

Három frissítőállomás lesz: az első az Apáti templomnál (kb. 4,5 km-nél) a második az Erdei Iskolánál (kb. 7,5 km-nél) és a célban: víz, Penco izotóniás ital, limonádé, szőlőcukor, gyümölcs és befutósüti

Megközelítés:

- ha a 71-es főút felől érkezel, a Tihany falu (ne a Tihany-rév) bejárót válaszd! A faluba a második útkereszteződésnél jobbra, a Major utcába kanyarodj, és haladj végig egyenesen. Az iskola, illetve a Levendula ház látogatóközpont közelében már jó helyen vagy, parkolj le!

- ha a komp felől érkezel, a kompról való lehajtás után egyenesen gyere a falu irányába. Ha beértél a faluba - kb. 2 km - az első buszmegállónál lévő kereszteződésben kanyarodj balra, az Aranyház utcába a Tihanyi Bencés Iskola illetve a Levendula látogatóközpont irányába. Itt már a helyszín közelében vagy, keress parkolóhelyet!

- ha busszal érkezel, az iskolai buszmegállónál (Tihany alsó) szállj le, és sétálj le a Belső-tó partjára.

Parkolás:

A versenyközpont közelében ezeken a helyeket tudtok parkolni:

- A Tihanyi Bencés Iskola Major utcai bejáratánál lévő murvás parkolóban

- Major utcán a szabadtéri színpadtól a Művésztelepig

- Major utcán a Tihanyi Bencés Általános Iskolától az Aranyház utcáig, és a tóparti focipálya melletti földúton a Családi szabadidőparknál

- Vagy bárhol a faluban - kicsi ez a Tihany, hamar leérsz a tópartra :)

Fontos még, hogy tudd:

A nevezési lap kitöltésével és leadásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők által kiírt Versenyszabályzatot, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

Az előforduló esetleges sérülésekért, fellépő rosszullétért a szervezők nem vállalnak felelősséget! A versenyközpontban egészségügyi ellátásról gondoskodunk.

A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, a frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás illetve előre nem látható esemény miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.