Nordic Walking verseny a Tihany CROSS-on

Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a nordic walkingosokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy egy jó hangulatú, csodaszép tájon megrendezett versenyen vegyenek részt!

Időpont: 2021. szeptember 25

Rajt: 11:20, Belső-tó partjáról, a Tihany CROSS versenyközpontból

A pálya azonos lesz a terepfutók 10,5 km-es körével. Jelölve lesz végig piros-fehér csíkos szalagozással. Az útvonal 96,2%-a terep, szóval a gumitappancsokat nyugodtan felejtsétek otthon :)

Szintidő: nincs! Mindenkit megvárunk! Sok-sok pályafotót várunk a közösségi oldalakra a pályáról, egymásról, és a szelfikamerákat is használjátok nyugodtan :D

Nevezési díj tartalmazz:

  • befutóérmet
  • chipes időmérést
  • szalagozással, táblázással biztosított útvonalat
  • frissítőponton a frissítőket, és a TihanySport büfét a célban
  • rajtszámot
  • online fotógalériát
  • rajtcsomagban meglepetést és értékes kuponokat
  • a versenyközpontban Penco táplálékkiegészítő tanácsadást
  • a versenyt

A verseny emblémázott technikai pólóját az alap nevezési díjon felül külön díj ellenében  tudod megrendelni. A nevezési felületen ezt külön jelölni kell, és a nevezési díj részeként fizetni! Helyszíni nevezés esetén futópólót korlátozott darabszámban tudunk biztosítani.

Eredményt abszolút női illetve férfi kategóriában hirdetünk, korosztályos díjazás nem lesz a nordic távon! A díjazottak csodaszép érmet kapnak, illetve partereink által felajánlott ajándékokat.

Frissítés:

Három frissítőállomás lesz: az első az Apáti templomnál (kb. 4,5 km-nél) a második az Erdei Iskolánál (kb. 7,5 km-nél) és a célban: víz, Penco izotóniás ital, limonádé, szőlőcukor, gyümölcs és befutósüti

Megközelítés:

- ha a 71-es főút felől érkezel, a Tihany falu (ne a Tihany-rév) bejárót válaszd! A faluba a második útkereszteződésnél jobbra, a Major utcába kanyarodj, és haladj végig egyenesen. Az iskola, illetve a Levendula ház látogatóközpont közelében már jó helyen vagy, parkolj le!

- ha a komp felől érkezel, a kompról való lehajtás után egyenesen gyere a falu irányába. Ha beértél a faluba - kb. 2 km - az első buszmegállónál lévő kereszteződésben kanyarodj balra, az Aranyház utcába a Tihanyi Bencés Iskola illetve a Levendula látogatóközpont irányába. Itt már a helyszín közelében vagy, keress parkolóhelyet!

- ha busszal érkezel, az iskolai buszmegállónál (Tihany alsó) szállj le, és sétálj le a Belső-tó partjára.

Parkolás:

A versenyközpont közelében ezeken a helyeket tudtok parkolni:

- A Tihanyi Bencés Iskola Major utcai bejáratánál lévő murvás parkolóban

- Major utcán a szabadtéri színpadtól a Művésztelepig

- Major utcán a Tihanyi Bencés Általános Iskolától az Aranyház utcáig, és a tóparti focipálya melletti földúton a Családi szabadidőparknál

- Vagy bárhol a faluban - kicsi ez a Tihany, hamar leérsz a tópartra :)

Fontos még, hogy tudd:

A nevezési lap kitöltésével és leadásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők által kiírt Versenyszabályzatot, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

Az előforduló esetleges sérülésekért, fellépő rosszullétért a szervezők nem vállalnak felelősséget! A versenyközpontban egészségügyi ellátásról gondoskodunk.

A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, a frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás illetve előre nem látható esemény miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.