Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Masterprint Tihany Cross terepfutás és nordic walking 

2022. szeptember 24.

A Terepfutók és nordicosok nagy örömére ötödik alkalommal hirdetjük meg a Tihany Cross terepfutó és nordic walking versenyünket! A különleges pályán kemény emelkedőktől kezdve, a hosszú gyors lejtőkön át mindenféle cross kihívásokkal és örömökkel lehet találkozni, amit csodálatos balatoni panoráma és néhány őszi levendulamező kísér. A terepfutók mellett a nordic walkingosokat is várjuk a 10,5 km-es távunkon! 

Előnevezés

A nevezési felületet július 15-én nyitjuk és szeptember 20-án zártuk! Mit hozz magaddal a versenyre? 

 • futófelszerelés, a megszokott módon: terepfutó cipő erősen ajánlott! A 10,5 km-es kör 96,2 %-a terep, bár sár nincs sehol. Mire elrajtolunk meleg lesz
 • pohár / kulacs: használd a sajátodat a frissítőállomásokon, ne termeljünk szemetet! Vidd magaddal a futásra is, ha a 10,5 km-en, a 21 km-en a kutyás futáson vagy a nordic walking versenyen indulsz! A bulifutáson nem lesz közben frissítés, de a célban igen :) A pólóbazárban lesz lehetőség szilikon (terepfutó) pohár vásárlására, ha véletlenül otthon felejtetted, vagy nincs még ilyened (1.000,- / db). A frissítősöknél lesznek papírpoharak, ha végképp semmilyen ivó-eszköz nincs nálad, szólj nekik! Nagyon fontos, hogy ne maradj szomjas, igyál megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot! Köszönjük a finom, friss ivóvizet a DRV-nek <3
 • a rajtszám feltűzéséhez biztosítótű vagy rajtszámtartó. (természetesen lesz a versenyközpontban is lesz, ha véletlenül otthonhagyod)
 • kockás plédet a futás utáni lazításhoz. Hozunk SMR hengereket, amit a frissítőn kérhetsz!
 • és a jókedvedet se felejtsd otthon ;-)

Futamok:

4,2 km bulifutás pálya: gyönyörű balatoni panorámával

10,5 km Cross pálya: négy csodaszép levendulamezővel

10,5 km Cross kutyával: kutyás futóknak

21 km Cross pálya: a 10,5 km Cross pálya X 2 :)

Gyermekfutamok: ovisoknak és kisiskolásoknak egy, illetve két vidám kör a Belső-tó partján

Nordic Walking verseny 10,5 km-en

Nevezési díjak

Sokféle kedvezményt kaphattok a nevezési díjakból, erről ITT egy külön oldalon írunk Nektek :)

Mire számíthatsz, ha ideérsz a versenyközpontba?

 • Kérünk Benneteket, érkezzetek reggel 8 és 10 között a versenyközpontba. 
 • Rajtcsomag átvételkor azt a nevet mondjátok, amit a nevezési felületre írtatok, így fogják az önkéntesek megtalálni a csomagotokat. 
 • Kérjétek a +300 méter a gyermekekért futáshoz a karszalagot! Remélem, mindenkire számíthatunk, hogy egy kis kör lefutásával a Gyulafirátóti gyermekotthon lakóit támogatja <3 
 •  A karszalagokat a táv (+300 méter) teljesítése után egy adománydobozban fogjuk összegyűjteni. Jelképesen ezek a karszalagok, így a vállalt sok-sok +300 méter kerül átadásra a gyermekotthon vezetőjének a verseny után.
 • Ha végeztél a távoddal, befutottál, megkaptad a befutóérmedet, levetted a rajtszámodat, és visszaadtad az önkénteseknek, frissítettél, akkor indulhatsz a +300 méteres levezető vidám körre a gyermekekért! A kör után ne felejtsd el leadni a karszalagod, hiszen ez alapján fogja a MasterPrint számolni az adomány összegét! Fuss szívből! <3
 •  Ha egy barátod nem tud eljönni, és megkért, hogy vidd el a rajtcsomagját, kérjük, ezt mindenképp jelezd! A rajtszámát semmiképp ne vidd el!
 •  A rajtszámokat verseny után visszagyűjtjük, figyelj majd, hogy ne maradjon Nálad!  
 • Futás után le tudtok zuhanyozni a Tihanyi Bencés Iskola alsó szintjén lévő öltözőkben. (A versenyközpont szomszédságában) Ezeket a mosdókat egész nap használhatjátok. MobilWC-k pedig leszek közvetelnül a versenyközpontban is.
 • A pályákon kétféle szalagozás lesz: piros feliratos a 10,5 km-es körön, és zöld feliratos a 4,2 km-es körön. Az utolsó kb. 1,5 km közös, itt mindkét szalag lóg egymás mellett! A bulifutás elején lesz kerékpáros felvezetés is, terveink szerint.
 • Nagy szeretettel várunk Benneteket! <3

Fotógaléria

Az oldalsó menüben megtaláljátok az elmúlt évek versenyein készült képeket, itt pedig a tavalyi:

KATTINTS IDE! Jó nézegetést, kellemes nosztalgiázást! 

... és a végén egy nemes cél! 

Az idei Tihany Cross befutójában egy igazán különleges felajánlást tehettek, kedves Terepfutók és Nordicosok! Ebben az évben ugyanis a Gyulafirátóti Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonban élőket segíthetik azok, akik a választott táv teljesítése után lefutják a jótékony célra kijelölt plusz 300 métert - 300 MÉTER A GYERMEKEKÉRT. Az otthonban azoknak a gyermekeknek biztosítanak ellátást, akik az egészséges fejlődésüket veszélyeztető környezeti hatások miatt, ideiglenes hatályú elhelyezésük kapcsán támogatásra szorulnak. A verseny névadó-támogató partnere, a Masterprint Kft. ugyanis minden egyes 300 MÉTER A GYERMEKEKÉRT futó után 2.000 Ft-tal támogatja a Veszprém-Gyulafirátót Befogadó Otthont.

Nemes célt nem nehéz találni, a választásnál fontos szempont volt, hogy a kezdeményezés helyi ügyet támogasson.

Hiszen minden jó, ha jó a vége :)

Köszönjük <3

Köszönjük, hogy a tavalyi versenyen minket választottatok <3

A Gyulafirátóti Gyermekotthonnak 500.000,- Ft adomány gyűlt össze a sok-sok lefutott, szívből adományozott +300 méter futással. A nevükben is köszönjük, hogy partnereink voltatok ebben, és a gyermekeknek a kültéri játékokra ennyi adomány összegyűlhetett. 


Az eredménylistát, IDE kattintva eléritek a Watchman Timing oldalán. 


Menetrend:

8:00 - 10:00: rajtcsomag-átvétel, gyermekverseny nevezés 

10:10: gyermekfutamok rajtja

10:35: gyermekfutamok eredményhirdetése

10:45: bemelegítés a Happy Body Fitness edzőjével, Helmeczi Zsuzsával

11:00: Terepfutó RAJT (10,5 - 21 km -en)

11:05: Terepfutó RAJT (4,2 km)

11:07: Rajt a kutyás futóknak (10,5km-en)

11:08: Nordic Walking RAJT

14:30 Eredményhirdetés

Különféle színű szalagozás lesz a két távon: piros feliratos szalag a negyedmaraton-körön, és zöld feliratos szalag a buli-körön. A szalagozás során egyedi, sokszor felhasználható szalagokat használunk, nem termelünk vele műanyag hulladékot. A szalagokon megtaláljátok a szervező, Marsó Barna versenyigazgató telefonszámát, használjátok, hívjátok, ha bármi gond lenne verseny közben!

A befutó szakasz azonos, itt mindkétféle jelölőszalaggal fogtok találkozni.

Frissítés:

- a 4,2 km-es pályán csak a célban lesz frissítő: víz, Penco izotóniás ital, limonádé, szőlőcukor, gyümölcs és befutósüti

- a 10,5-es körön három frissítőállomás lesz: az első az Apáti templomnál (kb. 4,5 km-nél) a második az Erdei Iskolánál (kb. 7,5 km-nél) és a célban: víz, Penco izotóniás ital, limonádé, szőlőcukor, gyümölcs és befutósüti

- a 21 km-en összesen tehát hat frissítőpont lesz, a 10,5 km-es pálya 2x :)

HOZZ MAGADDAL POHARAT, KULACSOT, MERT A FRISSÍTŐKÖN ELDOBHATÓ MŰANYAG POHÁR NEM LESZ!

Természetvédemi előírások a versenyen

"A verseny során a vadon élő állatok zavarása, valamint a védett és fokozottan védett növények, állatok és ásványok, kőzetek gyűjtése, károsítása tilos, és kötelező az érintett élőhelyek állapotának és értékeinek megőrzése, valamint a vonatkozó szabályok, előírások betartása."

Köszönjük, hogy vigyáztok az ország méltán híres, elsőként természetvédelmi körzetté nyilvánított kicsike ékszerdobozára. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Nemzeti Park és a Zöldhatóság évről-évre bizalmat szavaz a versenyünknek, és mi lehetünk az egyetlen olyan sportrendezvény, amelyik a tihanyi Őslevenduláson keresztül kijelölheti számotokra ezt az egyedülálló útvonalat. Tudni fogod, hogy odaérsz, páratlan élmény lesz, még ha nem is a virágzás kellős közepén járunk!

Szolgáltatások:

A versenyközpontban a PENCO standon folyamatos tanácsadás lesz a táplálékkiegészítőkről - nem csak profi sportolóknak! Készüljetek, kérdezzetek!

Magyarországon terepversenyen első alkalommal nálunk volt jelen a Scott futócipőket forgalmazó New Motion Sport! Idén sem lesz másképp! Ha valami igazán innovatív futócipőre, futócuccra vágysz, ott a helyed a standjukon! :)

Balaton Bike Tour kerékpár tesztelési lehetőséggel várnak Benneteket! Próbáljátok ki a csúcsszuper E-bike-okat a Belső-tó körül!

Szeretnél egy fincsi ebédet a verseny után? 

Rendelj előre, vagy sétálj be a Tihany Menü családias kis éttermébe!e INFO ITT!

Díjazás:

Terepfutás 10,5 km-es és 21 km-es távokon:

 • felnőtt (-40 éves korig) első három férfi és nő
 • szenior (41-55 éves korig) első három férfi és nő
 • veterán (56 éves kor felettiek) első három férfi és nő

Terepfutás 4,2 km-es távon:

 • junior -17 éves korig) első három fiú és lány
 • felnőtt (18-40 éves korig) első három férfi és nő
 • szenior (41-55 éves korig) első három férfi és nő
 • veterán (56 éves kor felettiek) első három férfi és nő

Nordic Walking verseny

 • abszolút első három férfi és nő

Kutyás futás

 • abszolút első három versenyző (nincs külön női és férfi kategória sem)


A díjazottak csodaszép érmet kapnak, ezenkívül partnereink ajándékait: Penco,  Caffe La Messicana,  Ferenc Pince,  Stég Pizzéria, Rege Cukrászda, Tihanyi Levendulapalánta, Régi Idők Udvara Étterem, Retro Pizzéria, Garda Halterasz , és Sackadzsem  lekvárok

Helyszín:

Rendezvényközpont: a tihanyi Belső-tó partján, a szürke marha gulya és a régi focipálya melletti füves területen, és a  Kotyogós kávéterasz udvarán :)

Google térképen: ITT találod!

Csomagmegőrző a nevezési sátorban kerül kialakításra.

A gyerekfutamok

Ovis és kisiskolás kategóriákban kerülnek meghirdetésre. Az ovisoknak kb. 400m-t, a kisiskolásoknak 800m-t kell teljesíteni a Belső-tó partján kijelölt pályán. Minden célba érkező befutóérmet és csokit kap. Mindkét távon az első három fiú és a kislány külön díjazásban részesül.

A gyerekfutamokra nevezni csak a helyszínen lehet! Nevezési díj: 1.000,- Ft, amit a tihanyi Visszhang Óvodában található kültéri játék felújításához ajánlunk fel!

Az általános iskola felső tagozatosait már az 4,2 km-es távra várjuk szeretettel!

Kutyás futóknak

A kutyával futók csak és kizárólag a kutyás mezőnyben indulhatnak. 

A kisállattal / kutyával indulók legyenek szívesek a felelősségvállalási nyilatkozatot elfogadni nevezéskor, amit az online felületen tehetnek meg. 

Ezen a nyilatkozattal a kutyával futók kötelezettséget vállalnak a Kisállat pórázon történő tartására a verseny teljes ideje alatt, illetve az azt megelőző és az azt követő rendezvényen. A Kisállat által okozott bárminemű balesetért, kárért teljes körűen vállalják a felelősséget!

 A kisállatokkal futók továbbá kötelezettséget vállalnak a Kisállatok által hátrahagyott ürülék, és bármi egyéb hulladék maradéktalan eltakarítására és helyreállítására, melyhez szükséges eszközöket (nejlon vagy papírzacskó, gumikesztyű, stb.) a nyilatkozattevő köteles beszerezni és magánál tartani.

Legyetek szívesek a nevezés leadásakor ezt az opciót is elfogadni! A kutyus oltási kiskönyve is legyen nálatok a biztonság kedvéért! Köszönjük! <3

Nordic walking versenyre vonatkozó szabályok

 • A nordic walking verseny a terepfutásra kijelölt 10,5 km-es pályán kerül megrendezésre, a terepfutással egyidejűleg, külön rajt időponttal.
 • A nordic walking kategóriában kizárólag nordic walking botokkal lehet indulni.
 • Kutyás nevezést a nordic walking kategóriában nem fogadunk el.
 • A nordic walking kategóriában induló versenyzők a teljes táv alatt nordic walking lépéstechnikák alkalmazásával versenyezhetnek. (Ez azt jelenti, hogy botok aktív használata nélkül nem lehet pl futni.) Nordic jogging, illetve egyéb ugró és futó nordic walking technika alkalmazásával teljesíthető a táv.
 • Nordic walking versenyen induló versenyzők díjazása csak abszolút férfi és abszolút női kategóriában lesz.

Nevezés visszamondása

A regisztrációt kizárólag emailben (marso.sarolta@tihanysport.com) lehet lemondani, 2021. augusztus  26-ig. A nevezés törlésével a nevezési díjat (500 Ft-tal csökkentett mértékben) a Szervező visszafizeti az e-mailben egyeztetett bankszámlára. 2021. augusztus 26-a után lemondott nevezések esetén a nevezési díjat visszafizetni nincs lehetőség. Ez kizárólag akkor áll fenn ez a lehetőség, ha a verseny normál körülmények között meg lesz tartva. A verseny törlésével, módosításával kapcsolatos információk az alábbiakban olvashatóak.

 Nevezés átadása

A regisztrációt más személy részére kizárólag emailben (marso.sarolta@tihanysport.com) lehet átadni, 2021. szeptember 17. 12.00 óráig. A regisztráció átadásának költsége nincs. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb. 

A verseny módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Ha a verseny előtti 30-ik napig, kívülálló események miatt a versenyt törölni kell, a Szervezők a nevezési díj 90%-át visszautalják  a résztvevők számára, vagy lehetőséget biztosítanak a verseny virtuális módon történő teljesítésére és a rajtcsomag átvételére / postai úton történő továbbítására. Ha a versenyző a visszautalást választja, a rajtcsomag átvételére nincs lehetősége. Ha a virtuális teljesítést választja a versenyző, egy erre szolgáló külön regisztrációs felületen ezt megteheti. Ebben az esetben a befutóérmet, és a rajtcsomagot is hiánytalanul megkapja.

Ha a versenyt 2021.08.26 után időjárási okokból vagy bármilyen más okból törölni kell vagy meg kell szakítani, a Szervezők a nevezési díjak 60%-át visszautalják a  résztvevők számára vagy a Tihany Cross virtuális teljesítésére adnak lehetőséget. 

Választási lehetőséget biztosítunk még a verseny törlése esetén a befizetett nevezési díj két éven belüli felhasználására egy, a Tihany Sport és Szabadidő Egyesület által szervezett versenyen. 

Megközelítés:

- ha a 71-es főút felől érkezel, a Tihany falu (ne a Tihany-rév) bejárót válaszd! A faluban haladj végig a főutcán (Kossuth Lajos utca) és a Tihanyi Bencés Iskola, illetve a Levendula ház látogatóközpont felé az Aranyház utcai kereszteződésben kanyarodj jobbra! A Kotyogós Kávéterasz közelében már jó helyen vagy, parkolj le!

- ha a komp felől érkezel, a kompról való lehajtás után egyenesen gyere a falu irányába. Ha beértél a faluba - kb. 2 km a komptól - az első buszmegállónál lévő kereszteződésben kanyarodj balra, az Aranyház utcába a Tihanyi Bencés Iskola illetve a Levendula látogatóközpont irányába. Itt már a helyszín közelében vagy, keress parkolóhelyet!

- ha busszal érkezel, az iskolai buszmegállónál (Tihany alsó) szállj le, és sétálj le a Belső-tó partjára.

Parkolás:

A versenyközpont közelében ezeken a helyeket tudtok parkolni:

- A Tihanyi Bencés Iskola Major utcai bejáratánál lévő murvás parkolóban

- Major utcán a szabadtéri színpadtól a Művésztelepig

- Major utcán a Tihanyi Bencés Általános Iskolától az Aranyház utcáig, és a tóparti focipálya melletti földúton a Családi szabadidőparknál

A verseny résztvevőinek az Önkormányzat ingyenes parkolást biztosít. Ehhez parkolójegyet az alábbiakban letölthetitek vagy versenyközpontban kaphattok.

A parkolókártya csak a Major utca Bujtor István Színpad és a Művésztelep szakaszára, valamint a Kotyogós Kávéterasztól a Levendula Ház Látogatóközpontig, továbbá a Belső-tó melletti focipályánál és az Aranyház utca folytatásra érvényes. 

És a pályarajzok:

A pályák letölthetők .gpx formátumban az alábbi linkekre kattintva:

(jobb gomb: hivatkozás mentése más néven)

Fotógaléria 

Tavalyi versenyen készült fotógalériák a szokásos formában ITT érhetők el, vagy az oldalsó menüben ;-)

A nevezési lap kitöltésével és leadásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők által kiírt Versenyszabályzatot, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

Az előforduló esetleges sérülésekért, fellépő rosszullétért a szervezők nem vállalnak felelősséget! A versenyközpontban egészségügyi ellátásról gondoskodunk.

A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának. 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, a frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás, vagy előre nem látható esemény miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. 

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.  

Nevezés módosítására, átadására szeptember 17-ig van lehetőség kizárólag e-mailben (marso.sarolta@tihanysport.com)!

Partnereink