Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Levendula kör - 

a tihanyi instant futás és túra

A Levendula Kör egy rövid terep instant pálya, ami 90%-ban azonos a helyi térképeken is jelzett lila 3-as túristajelzéssel. Ez nagy segítséget jelent a teljesítésénél. Csak két helyen módosítottunk egy kicsit! Az Aranyház után csaptunk hozzá pár száz métert, egy szép kis eldugott levendulamező látványáért, majd a félsziget közepén a Kiserdő-tető hogy az Apátsági levendulást is megtekinthessük futásunk közben.

Az általunk, TihanySport által szervezett, meghírdetett terepfutó versenyek és sportos teljesítménypróbák befutóérmei egy szép esztétikus csokrot alkotnak, amibe csodálatosan illeszkedik az ÚJ Levendula instantfutás érme is. Az összes tihanyi programunk emlékérmének központi motívuma a Tihanyi-félsziget, és vajon mivel díszíthettük volna a Levendula hazájának instantérmét? Természetesen egy csokor levendulával!

Táv: 11,5 km

Szintemelkedés: 327 m

Szintidő: 4 óra

A kör kiinduló pontja a Belső-tó partján található Levendula látogatóközpont. Ide nem kell bemennetek, de a google térképen így könnyen megtaláljátok. 
Érintőpontok igazolása: GeoGo nevű webalkalmazással (tehát nem az útvonalon elhelyezett QR-kódok beolvasásával).

TUDNIVALÓK

ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A  Levendula kör egy bármikor teljesíthető terepfutás vagy túra, amelyet meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kell teljesíteni. A útvonal végigjárását a GeoGo alkalmazással kell igazolni.

A túrán mindenki saját felelősségére indul. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.

A túra teljesítésének feltétele a geogo.hu honlapon történő regisztráció. Továbbá a teljesítések igazolásához szükséges egy mobiltelefon.

A túra sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont szintidőn belüli érintése szükséges. Az időmérés az első pont teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul. A pontérintések időpontja a telefon GPS-e által visszaadott időbélyeg.

A teljesítés történhet futva vagy túrázva, csoportosan vagy egyénileg. Csoportos teljesítés/igazolás lehetőségről a GeoGo oldalán található információ.

A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A túra során semmilyen ellátásban nem részesül a teljesítő, az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

A túra bármikor teljesíthető, amennyiben útvonalán nincs valamilyen korlátozás. Indulás előtt a résztvevő köteles tájékozódni az aktuális erdőlátogatási és egyéb korlátozásokról!

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A túra teljesítésének igazolása mobiltelefonnal a GeoGo alkalmazás használatával lehetséges. Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása GPS pozíció alapján történik. Az "éles" használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A telefonra nem kell semmilyen programot telepíteni, mert a GeoGo alkalmazás böngészőben fut. Az alkalmazás bármilyen telefonon használható, azonban vannak olyan készülék-böngésző párosítások, amelyben bizonyos funkciók nem működnek, ezért a használathoz a következő párosításokat javasoljuk:

- Andorid esetén Chrome 70 vagy magasabb verzió. 

- iPhone esetén Safari 11.4 vagy magasabb verzió.

- Windows Phone esetén Edge 17 vagy magasabb verzió.

A túra offline állapotban is teljesíthető, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a "Letöltés offline használathoz" menü választásával lehetséges. Az offline teljesítést követően az adatok automatikusan feltöltődnek, amint az alkalmazás online állapotba kerül.

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek a GeoGo oldalán.

A nevezés menete: 

A nevezési űrlap kitöltése után a Billingó számlázó programból elektronikus úton küldünk számlát, amit online bankkártyával tudtok fizetni. A pénzügyi teljesítést követően küldünk visszaigazoló emailt, ami tartalmazza a teljesítéshez szükséges GeoGo kódot.

Ha személyesen vennétek át, az érmet, kérjük egyeztessünk előtte időpontot, és ha minden klappol, várni fogunk Benneteket a "befutóban". Telefonszámok, amin időpontot egyeztethetünk: +36-20/481-6402 (Saci) és +36-20/223-7282 (Barna). 

Nyitvatartási időben az érem átvehető a Kotyogós Kávéteraszon!  

Vagy emailben: marso.sarolta@tihanysport.com

Az érem ára személyes átvétel esetén 4.000,- Ft, postázva 4.500,- Ft.

Ha nem kérsz érmet, csak GeoGo kódot, a nevezési díj: 1.000,- Ft.

Töltösd le, töltsd fel, és már indulhatsz is! 

(jobb gomb, mentés másként)

Nevezés a Levendula körre

És akik már teljesítették :)

Kedvenc képek a körről - mini fotógaléria.