Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Cross Buborék

Cross buborék

SUP és kajak élmény

A Cross Buborék egy igazi négyévszakos sportkaland, amit többször is teljesíthetsz. És abban biztos vagyok, hogy sokan lesztek, akik szívesen nekivágtok akár többször is, hiszen motivációként jutalmul a teljesítésért mindenki egy finom üveg gyöngyöző bort kap sok buborékkal a Lídia Borház jóvoltából!

Prémium sportélményhez, prémium minőségő gyöngyöző bor dukál! Innen ered és ezt hívatott megtestesíteni a Cross Buborék elnevezés is! 

Ennek a különleges sport kihívásnak a Balaton legvarázslatosabb partszakasza ad otthont. A meseszép Sajkodi-öből és a Tihanyi-félsziget nyugati zöld oldala, a vízről hihetetlen káprázatos. Itt helyeztünk el négy geogo pontot, olyan távolságra, hogy sportélményként emlékezzetek rá. :)

A táv körülbelül 8 km

A kaland start és célállomása a Sajkodi Strand, de az örvényesi szabadstrandról is nekivághattok, hiszen a Geogo pontok érintésének nincs kötelezően meghatározott sorrendje, amire viszont fokozottan figyelni kell, az a balatoni viharjelzés és a viziközlekedés szabályai.

Nevezési díj: 5.900,- Ft

Ami tartalmazza a sportélményt, és egy üveg, erre az alkalomra címkézett gyöngyöző bort a Lídia Borház kínálatából. 

A viharjelzés minden évben 04.01-től 10.31-ig működik. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyen esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén ne vágjatok neki a teljesítésnek (a viharjelző 90-et villan percenként)! 

A viziközlekedés legfontosabb ide vonatkozó szabályai

  • vízi sporteszközt és csónakot 14 éves kortól lehet önállóan vezetni,
  • vízi sporteszközt és csónak a parttól max 1500 m-re távolodhat el, ha nincs viharjelzés
  • vízi sporteszközön mindig kötelező viselni mentőmellényt, csónakon nem kell viselni, csak berakni.
  • Vízi sporteszközzel éjszaka, továbbá korlátozott látási viszonyok között tilos közlekedni.

Rajtad áll, hogy melyik égtáj felé rajtolsz!

Nekivághatsz saját SUP-on, kajakkal, de pár órára kölcsönözhetsz is a strandon, aminek díjszabását a sajkodistrand.hu oldalon találod. :)

És Végezetül térjetek be a ZsuzsKajáldába és vegyétek át a megérdemelt Cross Buborék díjat, a prémium minőségű palackozott gyöngyöző bort teli buborékkal! 

TUDNIVALÓK


ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A Cross Buborék egy bármikor teljesíthető multisport kihívás, aminek SUP és kajak részének a Sajkodi-öböl ad otthont.  Az útvonalat a GeoGo alkalmazással kell igazolni.

A sportkalandon mindenki saját elhatározásból és saját felelősségére vesz rész. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.

A Cross Buborék SUP- és kajaktúra teljesítésének feltétele a Geogo telefonos applikáció használata, regisztációval. 

A Cross Buborék SUP- és kajaktúra sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont szintidőn belüli érintése szükséges. Az időmérés az első pont teljesítésekor indul és az utolsó pont igazolásával zárul. A pontérintések időpontja a telefon GPS-e által visszaadott időbélyeg.

A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A túra során semmilyen ellátásban nem részesül a teljesítő, az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

Az indulás előtt a résztvevő köteles tájékozódni az aktuális balatoni viharjelzés mértékéről és a várható időjárásról!

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

Mivel a vizitúrát a Balatonon kell teljesítésíteni, ezért érdemes vízhatlan tárolóban, vízhatlan mobiltokban tartani a mobiltelefonunket, amin a GeoGo telefonos applikáció fut. Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása GPS pozíció alapján történik. Az "éles" használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A túra offline állapotban is teljesíthető, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a "Letöltés offline használathoz" menü választásával lehetséges. Az offline teljesítést követően az adatok automatikusan feltöltődnek, amint az alkalmazás online állapotba kerül.

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek a GeoGo oldalán.

A nevezés menete 

A nevezési űrlap kitöltése után a Billingó számlázó programból elektronikus úton küldünk számlát, amit online bankkártyával tudtok fizetni. A pénzügyi teljesítést követően küldünk visszaigazoló e-mail-t, ami tartalmazza az induláshoz szükséges GEOGO kódot!.

Nevezés a Cross Buborékra

A GPX fájlt itt találod:

Töltösd le, töltsd fel, és már indulhatsz is! 

(jobb gomb, mentés másként)