Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

V. Téli Tihany Trail 2023.

Tihany TRAIL - a téli terepfutás és  nordic walking verseny

2023. január 14.

Lehet nagy sár, lehet nagy hó (bár ez kevésbé valószínű), lehet keresztben - hosszában befagyott Balaton megdermedt ösvényekkel... bármi vár is rád: egyszerűen leírhatatlanul szép és kemény lesz!

Ez a pálya egy igazi terepfutó csemege minden terepfutó számára, mert rendkívül változatos és kemény terepen, de vigaszul álomszép helyszíneken futhatsz.

Készen vagytok a Csúcstámadásra? 

Terepcipőket fel! 

Futamok:

 • 15 km a nyugati horizonton  /szintemelkedés 406 m
 • 10 km Csúcstámadás  / szintemelkedés 264 m 
 • 10 km Nordic Walking Csúcstámadás / szintemelkedés 264 m 

Kutyás futás 2023-ban sajnos nem lesz, a versenyen nem szabad kutyával / kisállattal indulni. A nordic walking távon indulók olvassák el figyelmesen a nordic waling verseny szabályaira vonatkozó részt!

A versenyen SZINTIDŐ NINCS, mindenkit megvárunk!

Eredmények

Az eredmények elérhetők a watchman timing oldalon! 

Fotók 2023

A fotógalériát a képre kattintva éritek el! Folyamatosan töltjük fel...

Nevezés

Az előnevezést 2022. november 6.-án 18 órakor megnyitottuk - és december 30.-án lezártuk. 

A létszámlimit betelt! Több nevezést nem tudunk fogadni. Helyszíni nevezés sem lesz.

Nevezési díjak, kedvezmények

Külön oldalon foglaltuk össze: KATTINTS! 

A nevezési díjak tartalmazzák:

 • egyedileg öntött fém befutóérmet
 • chipes időmérést
 • szalagozással, táblázással biztosított útvonalat
 • frissítőponton a frissítőket
 • TihanySport büfét a versenyközpontban gyógynövény teával, napközis teával, lekváros kenyérrel, tepertőkrémes (töpörtyűkrémes) kenyérrel és sok gyümölccsel
 • online fotógalériát, rendelhető képekkel
 • egészségügyi szolgáltatást
 • 10.000 Ft értékű Csúcsforma kupont, amit felhasználhatsz a Csúcsforma Sportegyesület túráin, rendezvényein :)
 • a rajtcsomagot 
 • a versenyközpontban a weboldalon meghirdetett szolgáltatásokat
 • a versenyt

A verseny emblémázott technikai futópólóját az alap nevezési díjon felül 10.500 Forintért tudjátok megrendelni. 

A nevezési díj befizetésének határideje a díjbekérő kiállításától számított 5 nap, de legkésőbb január 9.-e éjfél. Ha a nevezési díj nem érkezik meg 2023.január 9.-ig a megjelölt bankszámlaszámra vagy bankkártyával nem kerül kiegyenlítésre, a nevezést töröljük.

Díjazás:

A terepfutás 10 km-es és 15 km-es távokon:

 • felnőtt (-40 éves korig) első három férfi és nő
 • szenior (41-55 éves korig) első három férfi és nő
 • veterán (56 éves kor felettiek) első három férfi és nő


A nordic walking verseny díjazása:

 • elit ( - 55 éves korig) első három férfi és nő
 • master ( 56 éves kor felettiek) első három férfi és nő

A póló

A póló a rajtcsomagnak nem része, külön rendelhető, egyedi, csúcsprofi minőségű sportruha. Egy vékony aláöltözetet lehet alá venni, a lyukacsos strukturakjanak köszönhetően, kivezeti az izzadságot. Mérsékelten elasztikus négy irányban. 

A póló anyaga 100% poliészter, kényelmes olasz anyag, Magyarországon varratjuk! A rajtcsomagban fogod megkapni a verseny elején, kivasalva, azonnal felvehető állapotban. 

Az alábbiakban találjátok a mérettáblázatot, nézzétek meg jól, mert a méret igenis lényeg! 

Ha már neveztél, de rendelnél pólót, kérlek e-mailben jelezd: marso.sarolta@tihanysport.com címre. 

A mérettábla alján találjátok a gyártó, Kata és Zoli (MyTime Sport) elérhetőségeit, ha szeretnétek saját csapatruházatot kiváló minőségben, keressétek őket bátran! 

Pályák a térképen:

Pályajelölés

Különféle színű szalagozás lesz a két távon: piros feliratos szalag a 15 km-es körön, és zöld feliratos szalag a 10 km-es körön. Egyedi, sokszor felhasználható szalagokat használunk, nem termelünk vele műanyag hulladékot. A szalagokon megtaláljátok Marsó Barna telefonszámát, használjátok, hívjátok, ha bármi gond lenne verseny közben!

A 10 km-es kör kb. a harmadik kilométernél csatlakozik be a 15 km-es pályába (ez a pont a 15 km-es körnek kb. a nyolcadik km-nél van). Itt kezdődik a Csúcs-hegy meghódítása! Innentől egészen a befutóig - tehát az utolsó 7 km mindkét távnak azonos, így mind a kettő szalag lóg egymás mellett. 

A 10 km-es kör első három kilométere a szőlők között halad - itt van a legnagyobb sár. Az ösvények nagy része jól járható, néhol avarral borított. A lejtők és emelkedők különösen csúszósak a sár miatt. A vizes falépcsők és gyökerek szintén csúsznak. Arra kérünk Benneteket, hogy lefelé legyetek óvatosak, nem szabad száguldozni! 

Egyébként a pályán csak arra szeretnénk kérni benneteket, amire a Nemzeti Park is kér: Ne térj le a jelzett útról! És vigyázz erre a kicsike ékszerdobozra - a Tihanyi-félszigetre! <3

Menetrend

8:00 - 9:50: rajtcsomag-átvétel

9:50 Bemelegítés Helmeczi Zsuzsával a Happy Body Fitnessből

10:00 Terepfutó RAJT: 10 km, Csúcstámadás!

10:03 Nordic walking RAJT

10:35 Bemelegítés Helmeczi Zsuzsával a Happy Body Fitnessből

10:45 Terepfutó RAJT 15 km a nyugati horizonton

13:30 Eredményhirdetés

A RÖVIDEBB TÁV RAJTOL HAMARABB! ERRE AZÉRT VAN SZÜKSÉG, HOGY A SZŰKEBB ÖSVÉNYEKEN (A CSÚCS-HEGYEN ÉS A NYEREG-HEGYEN) A 15 KM-ES MEZŐNY ELEJE NE FUSSON BELE A 10 KM-ES MEZŐNY ZÖMÉBE. 

Ha a pályán -különösen a szűk ösvényeken figyeljetek erre - utolér egy futó vagy nordicos társad, engedd el! Azért ért utol, mert gyorsabb. 

Frissítés

A frissítést a pályán két ponton, és a versenyközpontban kaptok. Pohár / kulacs legyen nálatok, mert a frissítőpontokon nem lesz pohár. A terepen lévő pontokon víz, <i:am> mineral+ energy drink, szőlőcukor, sós perec, gumicukor lesz. A versenyközpontban a TihanySport büfé vár Benneteket az előzőeken kívül gyümölcsökkel, zsíros, tepertőkrémes és házi lekváros kenyérrel. 

A 15 km körön az első frissítő az Erdei Iskolánál, kb. 6,9 km-nél, a második az Apáti templom mellett, kb. 10,3 km-nél lesz. 

A 10 km körön féltávnál, kb. 5,9 km-nél van frissítőpont, az Apáti templom mellett.

POHÁR, KULACS LEGYEN NÁLATOK A PÁLYÁN IS!

<i:am> fueling frissítés

2023-tól a pályán <i:am> fueling frissítéssel találkozhattok. Kortyoljatok nagyokat a meggy ízesítésű hipotóniás italból, amely villámgyorsan hidratálja a szervezeted miközben megfelelő mennyiségű energiát is biztosít.

Az <i:am> mineral+energy drink az elektrolitok mellett gyorsan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, kiegyensúlyozott energiaellátást biztosítva az izmoknak a magas szintű teljesítmény fenntartásához.

Az <i:am> termékek a hidratáció jegyében készültek hiszen az állóképességi sportokban a legnagyobb hangsúlyt a frissítés során a hidratációra kell fektetni. Megfelelő hidratáció nélkül az energiapótlás is kivitelezhetetlen.

Rajtlista

A rajtlista két-három naponta frissül. Ellenőrid az adataitad, és ha valami nem stimmel, kérlek e-mailben jelezd a marso.sarolta@tihanysport.com címen. 

A pirossal jelölt részek az eredetileg leadott űrlaphoz képest módosítva lettek.

Ha már beneveztél, de változtatni szeretnél a nevezéseden, kérlek e-mailben jelezd, és NE adj le még egy nevezést! 

Nagyon fontos: 

Mindenképp terepfutó cipőben gyertek, szükség esetén csúszásgátlóval felszerelkezve! Az aszfalt cipők nem szeretik a tihanyi dombokat, különösen télen :) 

Az útvonal mindkét távon érint olyan szakaszokat, ahol valóban a kaldera peremén futunk, egy ösvénnyi széles sziklaperemen, így azt tanácsoljuk a tériszonyos versenyzőknek, hogy inkább az őszi Tihany Cross futóversenyünket válasszák. :-)


Helyszín:

Rendezvényközpont: a tihanyi Belső-tó partján található Tihanyi Bencés Iskolában lesz (a felső udvaron, illetve az épületben) Cím: Tihany Csokonai u. 73.

Google térképen: ITT találod!

Csomagmegőrző a büfénél lesz kialakítva.

Mit hozz magaddal a versenyre?

 • futófelszerelés, a megszokott módon: terepfutó cipő erősen ajánlott! 
 • feltöltött mobiltelefont
 • pohár / kulacs: használd a sajátodat a frissítőállomásokon, ne termeljünk szemetet! Vidd magaddal a pályára is! A frissítősöknél lesznek papírpoharak, ha végképp semmilyen ivó-eszköz nincs nálad, szólj nekik! Nagyon fontos, hogy ne maradj szomjas, igyál megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot! 
 • a rajtszám feltűzéséhez biztosítótű vagy rajtszámtartó. (természetesen lesz a versenyközpontban is lesz, ha véletlenül otthonhagyod)
 • és a jókedvedet se felejtsd otthon ;-)

Mire számíthatsz, ha ideérsz a versenyközpontba?

 • Kérünk Benneteket, érkezzetek reggel 8 és fél 10 között a versenyközpontba.
 • Rajtcsomag átvételkor azt a nevet mondjátok, amit a nevezési felületre írtatok, így fogják az önkéntesek megtalálni a csomagotokat.
 • Ha egy barátod nem tud eljönni, és megkért, hogy vidd el a rajtcsomagját, kérjük, ezt mindenképp jelezd! A rajtszámát semmiképp ne vidd el!
 • Futás után le tudtok zuhanyozni a Tihanyi Bencés Iskola alsó szintjén lévő öltözőkben.
 • A pályákon kétféle szalagozás lesz: piros feliratos a 15 km-es körön, és zöld feliratos a 10 km-es körön. Az utolsó kb. 7  km közös, itt mindkét szalag lóg egymás mellett! 
 • Parkolás: a versenyközpontban kapsz parkolójegyet, vagy a verseny előtti héten töltsd le a honlapról és rakd a szélvédő mögé.
 • Az iskola épületében több kis standdal találkoztok majd: 
 1. itt lesz a Futókaland Futóbolt: ruhákkal, cipőkkel, mindenféle hasznos futócuccal, ha valamit otthon hagytál, vagy beújítanál. 
 2. <i:am> fueling stadja: táplálékkiegészítőkkel, gélekkel
 3. A Bencés Iskola sütivására: egyetek sokat, és támogassátok az iskolai alapítványt
 4. Scott Running: futócuccok menőknek.
 5. Futófalravaló bazár: minden amire szükséged lehet futás közben, után és egyébként
 6. Az Atlétikai Világbajnokság standja - WOOOOW! 
 7. TihanySport büfé és pólóbazár - TihanySport ereklyékkel. 
 • Nagy szeretettel várunk Benneteket! <3

A nordic walking versenyre vonatkozó külön szabályok:

 • Ez egy különleges, FREESTYLE nordic walking verseny!  :-) Ami azt jelenti, hogy a szabályos nordic walking technikák mindegyike alkalmazható verseny közben.
 • A nordic walking verseny a terepfutásra kijelölt 10 km-es pályán kerül megrendezésre, a terepfutással egyidejűleg
 • A nordic walking kategóriában kizárólag nordic walking botokkal lehet indulni.
 • A nordic walking kategóriában induló versenyzők a teljes táv alatt nordic walking lépéstechnikák alkalmazásával versenyezhetnek. (Ez azt jelenti, hogy botok aktív használata nélkül nem lehet pl futni.) Nordic jogging, illetve egyéb ugró és futó nordic walking technika alkalmazásával teljesíthető a táv.
 • Nordic walking távon induló versenyzők díjazása két korcsoportban férfi és női kategóriában lesz.
 • A terepfutókat, terepfutó botokkal versenyzőket a terepfutó mezőnybe várjuk! 
 • A nordic walking versenyen is tilos kisállattal / kutyával indulni.

Legyél Te is hős!  

Végtelenül megtisztelve érezzük magunkat, hogy a Tihany Trail versenyünk első állomása lehet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot megelőző "road shownak", hiszen felkerültünk a Hősök tere szurkolói klubeseményei közé! Legyél te is hős! Fuss - nordicozz nálunk január 14-én és szerezz be 50% kedvezménnyel a budapesti atlétikai vb-re a belépőjegyed! 

További információ: hetkoznapihos.hu/#events

A verseny módosítása, törlése (ha a szervezők törlik a versenyt)

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt vagy bármilyen más indokból módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Ha a verseny előtti 30-ik napig, kívülálló események miatt a versenyt törölni kell, a Szervezők a nevezési díj 75%-át visszautalják a résztvevők számára, vagy lehetőséget biztosítanak a verseny "instant" módon történő teljesítésére és a rajtcsomag átvételére. Ha a versenyző a visszautalást választja, a rajtcsomag átvételére nincs lehetősége. Ha az instant teljesítést választja a versenyző, egy erre szolgáló külön regisztrációs felületen ezt megteheti. Ebben az esetben a befutóérmet, és a rajtcsomagot is hiánytalanul megkapja.

Ha a versenyt 2022.12.15 után időjárási okokból vagy bármilyen más okból törölni kell vagy meg kell szakítani, a Szervezők a nevezési díjak 50%-át visszautalják a résztvevők számára vagy a Tihany Trail instant teljesítésére adnak lehetőséget. Választási lehetőséget biztosítunk még a verseny szervező általi törlése esetén a befizetett nevezési díj két éven belüli felhasználására a Tihany Sport és Szabadidő Egyesület által szervezett versenyen. 

Nevezés visszamondása (ha a versenyző nem tud eljönni)

A regisztrációt kizárólag emailben (marso.sarolta@tihanysport.com) lehet lemondani, 2023.január 10.-ig. A nevezés törlésével a nevezési díjat (1.000 Ft-tal csökkentett mértékben) a Szervező visszafizeti az e-mailben egyeztetett bankszámlára. 2023. január 11. után lemondott nevezések esetén a nevezési díjat visszafizetni nincs lehetőség. A verseny törlése esetén a "A verseny módosítása, a verseny törlése" részben leírtak lépnek életbe.

Nevezés átadása

A nevezést más személy részére kizárólag emailben egyeztetés után (marso.sarolta@tihanysport.com) lehet átadni, 2023. január 11. 12.00 óráig. A nevezés átadásának költsége nincs. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb.

Természetvédelmi tudnivalók:

Kattints a Natura 2000 képre, hogy felkészülj, mire kell figyelni a Tihanyi-félszigeten, hogy betartsd a környezetvédelmi előírásokat! Köszönjük.

A cikk az első Tihany Trail verseny előtt íródott, de most is aktuális! Vigyázz erre az egyedülálló élőhelyre és ne térj le a pályáról! 

Eredmények 2022

A wachman timing oldalán találhatóak, az alábbiakban letölthetők.

Előző évek fotóiért

..kattintsatok a fotógalériára. Jó szórakozást!

Az elmúlt évek  versenyeiről készült videókat fogadjátok örömmel! Éljük át újra a Tihany Trailt élményt! Köszönjük a profi filmeket Vasasdrone  és Motion Photo és Film

És.. ahogy kezdődött: egy kis Téli mese - nektek!

Partnereink, támogatóink

Akik a háttérből szurkolnak Nektek :-)

Szeretettel ajánjuk termékeiket, szolgáltatásaikat!

Lázár pince - ha egy finom borra vágysz
A futóbolt
Lolo snack