Tihany Trail 2021.

Tihany TRAIL - téli terepfutás,  nordic walking INSTANT kihívás

2021.február 1.-től február 28.-ig bármikor :)

Lehet nagy sár, lehet nagy hó (bár ez kevésbé valószínű), lehet keresztben - hosszában befagyott Balaton megdermedt ösvényekkel... bármi vár is rád: egyszerűen leírhatatlanul szép és kemény lesz!

Az idei járványügyi helyzet miatt sajnos nem tudjuk a versenyt a hagyományos formában megszervezni. Ezért a pályákat megnyitjuk februárban Nektek, így bármikor február 1-től 28-ig teljesíthetitek egyénig, kis csoportban, vagy családilag a Tihany Trailt.

Ez a pálya egy igazi terepfutó csemege minden terepfutó számára, mert rendkívül változatos és kemény terepen, de vigaszul álomszép helyszíneken futhatsz.

Távok:

 •  15 km a nyugati horizonton (szintemelkedés 406 m)
 •  10 km Csúcs támadás! (szintemelkedés 264 m)

A rövid pályásoknak igazi meglepetéssel készülünk! Teljesen új nyomvonalon, kicsit hosszabb, keményebb kihívást kell majd teljesíteni, és mindeközben meghódítani a félsziget legmagasabb "hegyét" a Csúcs-hegyet! 

Készen vagytok a Csúcstámadásra? 

Terepcipőket fel! 

Ééééés elindult a bármikor teljesíthető Tihany Trail instant is!

Vagy egy nagyon jó hírünk! A Tihany Trailnek új fejezete veszi kezdetét! A Nemzeti Park jóváhagyásával folytatódhatnak a terepinstant futások. Még van pár szépséges téli érmünk, ami még begyűjthető, de ha már megvan, akkor választhatod a virágos tavaszi Tihany Virtualfutás érmet is.

Ez a challenge a Tihany Trail terepfutó verseny egész évben teljesíthető változata. A varázsa abban rejlik, hogy a félsziget ösvényeiről számtalan helyen tárul elénk mesés kilátás

Hűvösebb tavaszi napokon, de akár késő ősszel is nyári mediterrán élménnyel ér fel a napsütötte sziklák feletti és a gejzirkúpok melletti futás és túrázás. Nyáron viszont a kabócák éneke mellett perzselő tud lenni, ha délidőben vág neki az ember, amit csak a Balcsi tud enyhíteni. :) ... 

További infó, regisztráció a Instant kör oldalán!


Sziasztok Terepfutók!
Új időszámítás kezdődik a Tihany Cross világában! Új időszámítás, mert ezentúl új névvel fogunk megjelenni!

Futamok:

 • 15 km a nyugati horizonton  /szintemelkedés 406 m / szintidő: 5 óra
 • 10 km Csúcstámadás  / szintemelkedés 264 m / szintidő: 6 óra

Mindkét pálya teljesíthető futva, nordic walkingozva illetve túrázva is. Szeretnénk, ha az idei különleges év elsősorban nem a versenyzésről szólna, hanem Rólatok. Nem fogunk eredményt sem hirdetni, hiszen mindenki máskor teljesíti majd a kihívást, más körülmények között, és valljuk be, a csúszós jeges ösvények jelentősen meg tudják növelni a futás időtartamát, szemben egy gyönyörű száraz napos időjárással.

Lesz egy sor pozitív dolog is ebben az instant kihívásban: lehetőségetek lesz sokat fotózni, alaposabban körülnézni, vagy akár egyéni csúcsot is dönthettek a 15 km-en. <3 Elhozhatjátok a családot, túrázhattok egy jót együtt, így ők is részesei lehetnek a Tihany Trail élménynek. Szervezni fogunk közösségi futásokat is februári hétvégéken, ha nem akartok magányos futók lenni a tihanyi rengetegben. :D 

Mi kerül a "rajtcsomagba"?

 • a csodaszép Tihany Trail befutóérem / kivéve, ha befutóérem nélküli rajtcsomagot választasz
 • 500 Ft fogyasztás a Kotyogós Kávéteraszban, (Rajt-Cél állomás!) amit március 31-ig tudtok levásárolni. A Kotyogós februárban hétvégéken van nyitva!
 • Geo.go.hu oldalon biztosított, ellenőrzőpontos pálya (a track előzetesen letölthető innen a honlapról, a GeoGoról és az Alltrails oldalról.)
 • TihanySport nyereményjátékban részvétel: értékes ajándékcsomagokat, a Scott Hungary, a Futókaland Futóbolt felajánlásából és Tihany Cross nevezéseket sorolunk ki az összes résztvevő között március 6-án! Pontos részletekkel később jelentkezünk.
 • 15% kedvezmény a Penco.hu  webshopban.
 • 15% kedvezmény a Echo étteremben, a Apátsági Rege cukrászdában, a Lavender Shopban és a Lavender Tihanyban. Extra ajndékcsomagot is begyűthetsz, ha ezeken a helyeken megfordulsz (részletek a nevezési visszaigazolásban).
 • az idén díjazás nem lesz, nem hirdetünk versenyt. 

Az idei évben 200 befutóéremmel készülünk! :)

Technikai információk

A Tihany Trailt az idén február 1 - 28. között bármikor teljesíted. A útvonal végigjárását a GeoGo alkalmazással kell igazolni. Futva és túrázva is teljesíthető a táv!

A túrán mindenki saját felelősségére indul. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.

A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A túra során az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

A túra teljesítésének feltétele a geogo.hu honlapon történő regisztráció. Továbbá a teljesítések igazolásához szükséges egy mobiltelefon.

A túra sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont szintidőn belüli érintése szükséges. Az időmérés az első pont (rajt) teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul. A pontérintések időpontja a telefon GPS-e által visszaadott időbélyeg.

Az "éles" használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A telefonra nem kell semmilyen programot telepíteni, mert a GeoGo alkalmazás böngészőben is fut. Az alkalmazás bármilyen telefonon használható, azonban vannak olyan készülék-böngésző párosítások, amelyben bizonyos funkciók nem működnek, ezért a használathoz a következő párosításokat javasoljuk:
- Andorid esetén Chrome 70 vagy magasabb verzió.
- iPhone esetén Safari 11.4 vagy magasabb verzió.
- Windows Phone esetén Edge 17 vagy magasabb verzió.

A túra offline állapotban is teljesíthető, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a "Letöltés offline használathoz" menü választásával lehetséges. Az offline teljesítést követően az adatok automatikusan feltöltődnek, amint az alkalmazás online állapotba kerül.

Mindent a GeoGo-ról, az előkészületekről és a teljesítésről lépésről-lépésre a honlapjukon ITT találtok! Nagyon részletes a leírás, menjetek végig rajta! 

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek, követhetők a GeoGo oldalán.

Befutóérem átvétel hétvégente a Kotyogós Kávéteraszban (Rajt - Cél állomás) vagy előzetesen egyeztetett időpontban bármikor tőlünk. (Tel: +36-20/481-6402 Saci vagy +36-20/223-7282 Barna). 

Saját tapasztalat a GeoGo-hoz: nálunk az vált be, hogy egy küldön térképes alkalmazáson futtatom az útvonalat, a GeoGo-n pedig a teljesítési felület van nyitva - így egymással párhuzamosan fut a két alkalmazás. A GeoGo-s tracken nincsenek rajt az ellenőrzőpontok, ha látni akarjátok azt is, akkor innen a honlapról elérhető Alltrails-ről töltsétek le az útvonalat. Célszerű olyan térképes alkalmazást választani, amin a turista útvonalak is láthatók, így könnyebb a tájékozódás. Ha nordic walking botokkal vágsz neki a távnak, beállíthatod, hogy a navigáció "beszéljen" is, talán így kevesebbet kell megállni és tájékozódni :) Hajrá Trailesek! 

Pályák a térképen:

Rajt - Cél állomás:

Ha voltatok már nálunk akár az őszi Crosson, akár a téli Trailen, ismerősen cseng a Kotyogós Kávéterasz neve :) Fincsi kávé, fincsi sütik és szendvicsek, kedves kiszolgálás, jó megközelíthetőség. 

Innen indul idén a Tihany Trail, és ide is kell visszaérkezni. Parkolni tudtok a Belső-tó partján lévő kicsi murvás parkolóban, vagy itt a Kotyogós mellett. 

A célba érés után itt vehetitek át az érmet, illetve fogyaszthattok valami befutófrissítőt nálunk, ugyanis 500 Ft levásárolható fogyasztást tartalmaz a nevezésetek, amit a tőlünk kapott, nevezési díjról szóló számlával tudtok érvényesíteni. 

Elég elektronikusan / mobilon megjelenítve bemutatni a számlát, vagy egyszerűen csak megmondani a számla sorszámát. A számla sorszámát fel fogják írni, legyetek szívesek ebben együttműködni! Köszönjük :)

Nagyon fontos: 

Mindenképp terepfutó cipőben gyertek, szükség esetén csúszásgátlóval felszerelkezve! Az aszfalt cipők nem szeretik a tihanyi dombokat, különösen télen :) 

Az útvonal mindkét távon érint olyan szakaszokat, ahol valóban a kaldera peremén futunk, egy ösvénnyi széles sziklaperemen, így azt tanácsoljuk a tériszonyos versenyzőknek, hogy inkább az őszi Tihany Cross futóversenyünket válasszák. :-)

Az idén a frissítést saját magatoknak kell megoldani. Frissítőpontok nem lesznek. 

Természetvédelmi tudnivalók:

Kattints a Natura 2000 képre, hogy felkészülj, mire kell figyelni a Tihanyi-félszigeten, hogy betartsd a környezetvédelmi előírásokat! Köszönjük.

A cikk az első Tihany Trail verseny előtt íródott, de most is aktuális! Vigyázz erre az egyedülálló élőhelyre és ne térj le a pályáról! 

Tavalyi fényképekért 

..kattintsatok a fotógalériára. Jó szórakozást!

A tavalyi és a tavalyelőtti versenyről készült videót fogadjátok örömmel! Éljük át újra a Tihany Trailt élményt! Köszönjük a profi filmeket Vasasdrone <3

És.. ahogy kezdődött: egy kis Téli mese - nektek!

A 2020-as eredményeket 

Itt találjátok: https://www.watchmantiming.com/ Eredmények fül alatt.