Tihany Trail - a téli terepfutás és nordic walking 

Tihany TRAIL - a téli terepfutás és nordic walking INSTANT kihívás

2021.február 1 - 28. - bármikor

Lehet nagy sár, lehet nagy hó (bár ez kevésbé valószínű), lehet keresztben - hosszában befagyott Balaton megdermedt ösvényekkel... bármi vár is rád: egyszerűen leírhatatlanul szép és kemény lesz!

A Tihany Trail egy igazi téli kihívás, egy igazi téli challenge a félsziget horizontján! Az idei járványügyi helyzet miatt sajnos nem tudjuk a versenyt a hagyományos formában megszervezni. Ezért a pályákat megnyitjuk februárban Nektek, így bármikor február 1-től 28-ig teljesíthetitek egyénig, vagy kis csoportban, esetleg családilag a Tihany Trailt.

Ez a pálya egy igazi terepfutó csemege minden terepfutó számára, mert rendkívül változatos és kemény terepen, de vigaszul álomszép helyszíneken futhatsz.

Távok:

  •  15 km a nyugati horizonton (szintemelkedés 406 m)
  •  10 km Csúcs támadás! (szintemelkedés 264 m)

A rövid pályásoknak igazi meglepetéssel készülünk! Teljesen új nyomvonalon, kicsit hosszabb, keményebb kihívást kell majd teljesíteni, és mindeközben meghódítani a félsziget legmagasabb "hegyét" a Csúcs-hegyet! 

Készen vagytok a Csúcstámadásra? 

Terepcipőket fel! 

Előnevezés

Az előnevezést, regisztrációt az instant körre január utolsó hetében fogjuk tudni megnyitni.

A nevezés menete:

1. A nevezési felület kitöltése

2. A nevezési díjról kiállítunk egy számlát a Billingo számlázó rendszerből

3. A nevezési díj pénzügyi rendezése a számla alapján (legyetek szívesek, lehetőleg bankkártyával fizessetek)

4. Visszaigazoló e-mailt küldünk a nevezésről, ami tartalmazza a GeoGo kódot :)


Kérjük, a nevezés megnyitásáig figyeljétek a facebook eseményt és a honlapot! 

Ha addig is tihanyi, instant futható terepélményre vágysz, gyere, fuss a levendula körön, vagy válaszd a Tihany Virtuál futást! Várunk ;-)

Futamok:

  • 15 km a nyugati horizonton (szintemelkedés 406 m)
  • 10 km Csúcstámadás FIGYELEM! Új pálya! (szintemelkedés 264 m)

Mindkét pálya teljesíthető futva, nordic walkingozva illetve túrázva is. Szeretnénk, ha az idei különleges év elsősorban nem a versenyzésről szóla, hanem Rólatok. Nem fogunk eredményt sem hirdetni, hiszen mindenki máskor teljesíti majd a kihívást, más körülmények között, és valljuk be, a csúszós jeges ösvények jelentősen meg tudják növelni a futás időtartamát, szemben egy gyönyörű száraz napos időjárással.

Lesz egy sor pozítív dolog is ebben az instant kihívásban: lehetőségetek lesz sokat fotózni, alaposabban körülnézni, vagy akár egyéni csúcsot is dönthettek a 15 km-en. <3 Elhozhatjátok a családot, túrázhattok egy jót együtt, így ők is részesei lehetnek a Tihany Trail élménynek. Szervezni fogunk közösségi futásokat is februári hétvégéken, ha nem akartok magányos futók lenni a tihanyi rengetegben. :D 

Technikai információk

A Tihany Trailt az idén február 1 - 28. között bármikor teljesíted. A útvonal végigjárását a GeoGo alkalmazással kell igazolni, futva és túrázva is teljesíthető.

A túrán mindenki saját felelősségére indul. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.

A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A túra során az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

A túra teljesítésének feltétele a geogo.hu honlapon történő regisztráció. Továbbá a teljesítések igazolásához szükséges egy mobiltelefon.

A túra sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont szintidőn belüli érintése szükséges. Az időmérés az első pont (rajt) teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul. A pontérintések időpontja a telefon GPS-e által visszaadott időbélyeg.

Az "éles" használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A telefonra nem kell semmilyen programot telepíteni, mert a GeoGo alkalmazás böngészőben is fut. Az alkalmazás bármilyen telefonon használható, azonban vannak olyan készülék-böngésző párosítások, amelyben bizonyos funkciók nem működnek, ezért a használathoz a következő párosításokat javasoljuk:
- Andorid esetén Chrome 70 vagy magasabb verzió.
- iPhone esetén Safari 11.4 vagy magasabb verzió.
- Windows Phone esetén Edge 17 vagy magasabb verzió.

A túra offline állapotban is teljesíthető, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a "Letöltés offline használathoz" menü választásával lehetséges. Az offline teljesítést követően az adatok automatikusan feltöltődnek, amint az alkalmazás online állapotba kerül.

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek, követhetők a GeoGo oldalán.

Pályák a térképen:

Mi kerül a "rajtcsomagba"?

  • a csodaszép Tihany Trail befutóérem
  • 500 Ft fogyasztás a Kotyogós Kávéteraszban (Rajt-Cél állomás!)
  • Geo.go.hu oldalon biztosított, ellenőrzőpontos pálya
  •  TihanySport nyereményjátékban részvétel: értékes ajándékcsomagokat sorolunk ki az összes résztvevő között március 6-án! Részletekkel később jelentkezünk
  • az idén díjazás nem lesz, nem hirdetünk versenyt. 

Az idei évben 200 rajtcsomaggal készülünk! :)

Rajt - Cél állomás:

Ha voltatok már nálunk akár az őszi Crosson, akár a téli Trailen, ismerősen cseng a Kotyogós Kávéterasz neve :) Fincsi kávé, fincsi sütik és szendvicsek, kedves kiszolgálás, jó megközelíthetőség. 

Innen indul idén a Tihany Trail, és ide is kell visszaérkezni. Parkolni tudtok a Belső-tó partján lévő kicsi murvás parkolóban, vagy itt a Kotyogós mellett. 

A befutóban itt vehetitek át az éremet, illetve elfogyasztani valami befutófrissítőt nálunk, ugyanis 500 Ft levásárolható fogyasztást tartalmaz a nevezésetek, amit a tőlünk kapott, nevezési díjat tartalmazó számlával tudtok érvényesíteni. Elég elektronikusan / mobilon megjelenítve bemutatni a számlát, vagy egyszerűen csak megmondani a számla sorszámát. 

Nagyon fontos: 

Mindenképp terepfutó cipőben gyertek, szükség esetén csúszásgátlóval! Az aszfalt cipők nem szeretik a tihanyi dombokat, különösen télen :) 

Az útvonal mindkét távon érint olyan szakaszokat, ahol valóban a kaldera peremén futtok, egy ösvénnyi széles sziklaperemen, így azt tanácsoljuk a tériszonyos versenyzőknek, hogy inkább az őszi Tihany Cross futóversenyünket válasszák. :-)

Az idén a frissítést saját magatoknak kell megoldani. Frissítőpontok nem lesznek. 

Természetvédelmi tudnivalók:

Kattints a Natura 2000 képre, hogy felkészülj, mire kell figyelni a Tihanyi-félszigeten, hogy betartsd a környezetvédelmi előírásokat! Köszönjük.

A cikk az első Tihany Trail verseny előtt íródott, de most is aktuális! Vigyázz erre az egyedülálló élőhelyre és ne térj le a pályáról! 

Fényképekért 

..kattintsatok a fotógalériára. Jó szórakozást!

A tavalyi és a tavalyelőtti versenyről készült videót fogadjátok örömmel! Éljük át újra a Tihany Trailt élményt! Köszönjük a profi filmeket Vasasdrone <3

És.. ahogy kezdődött: egy kis Téli mese - nektek!

A nevezés visszaigazolása

Az online nevezés leadása után egy napon belül csak a Billingo számlázó rendszerünkből kaptok díjbekérőt, amit lehetőség szerint bankkártyával fizessetek, legyetek szívesek. Ha ragaszkodtok az utaláshoz, a bankszámla-számunk is megtalálható a díjbekérőn, oda utalhattok is a díjbekérőre hivatkozva. (ez számunkra bonyolultabb, számotokra pedig valószínűleg drágább!)

A nevezési díj kiegyenlítése után küldünk e-mailben visszaigazolást, tehát ekkor válik véglegessé a nevezés. 

Ha bármi gond lenne a díjbekérővel, keressetek e-mailben: marso.sarolta@tihanysport.com

Köszönjük! :) 

A 2020-as eredményeket 

Itt találjátok: https://www.watchmantiming.com/ Eredmények fül alatt. 

Illetve az alábbi gombokon elérhető excel táblázatokban is meg tudjátok tekinteni az eredményeket! Szeretettel gratulálunk Minden Teljesítőnek! <3