Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Tihany Cross instant kör

Tihany Cross kör - 

a tihanyi instant futás és túra

Ez a challenge a Tihany Cross terepfutó verseny egész évben teljesíthető változata. A különleges pályán kemény emelkedőktől kezdve, a hosszú gyors lejtőkön át mindenféle cross kihívásokkal és örömökkel lehet találkozni, amit csodálatos balatoni panoráma és néhány levendulamező kísér.

Hűvösebb tavaszi napokon, de akár késő ősszel is nyári mediterrán élménnyel ér fel a napsütötte sziklák feletti és a gejzirkúpok melletti futás és túrázás. Nyáron viszont a kabócák éneke mellett perzselő tud lenni, ha délidőben vág neki az ember, amit csak a Balcsi tud enyhíteni. :) ... bármi vár is rád: egyszerűen leírhatatlanul szép és kemény is egyben!

Táv: 10,5 km | Szintemelkedés: 272 m | Szintidő: 5 óra

A kör kiinduló pontja a Belső-tó partján található Kotyogós Kávéterasz melletti platános. A Kotyogósba nem kell bemennetek, de a google térképen így könnyen megtaláljátok. Vagy kattitnts ide.  

Érintőpontok igazolása: GeoGo nevű webalkalmazással (tehát nem az útvonalon elhelyezett QR-kódok beolvasásával).

Milyen is az emlékérem?

Kétféle érem közül választhatsz, hogy a tihanyi élményednek csodaszép emlékét hazavihesd:

- az első a Tihany Virutál évszakhoz igazodó színekben pompázó érme, most csodaszép őszi színekben pompázik, elegáns fekete, vagy klasszikus ezüst alapon,

- az őszi terepverseny érme, ha lemaradtál volna a erről az élményről

Természetesen érem nélkül is teljesíthető a kör. 

Tihany Cross 2019 befutóérem
Tihany Cross 2019 befutóérem
Tihany Virtuál ezüst és fekete
Tihany Virtuál ezüst és fekete
Tihany Cross 2020 befutóérem
Tihany Cross 2020 befutóérem

TUDNIVALÓK


ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A  Tihany Cross kör egy bármikor teljesíthető terepfutás vagy túra, amelyet meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kell teljesíteni. A útvonal végigjárását a GeoGo alkalmazással kell igazolni.

A túrán mindenki saját felelősségére indul. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.

A túra teljesítésének feltétele a geogo.hu honlapon történő regisztráció. Továbbá a teljesítések igazolásához szükséges egy mobiltelefon.

A túra sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont szintidőn belüli érintése szükséges. Az időmérés az első pont teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul. A pontérintések időpontja a telefon GPS-e által visszaadott időbélyeg.

A teljesítés történhet futva vagy túrázva, csoportosan vagy egyénileg. Csoportos teljesítés/igazolás lehetőségről a GeoGo oldalán található információ.

A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A túra során semmilyen ellátásban nem részesül a teljesítő, az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

A túra bármikor teljesíthető, amennyiben útvonalán nincs valamilyen korlátozás. Indulás előtt a résztvevő köteles tájékozódni az aktuális erdőlátogatási és egyéb korlátozásokról!

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A túra teljesítésének igazolása mobiltelefonnal a GeoGo alkalmazás használatával lehetséges. Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása GPS pozíció alapján történik. Az "éles" használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A telefonra nem kell semmilyen programot telepíteni, mert a GeoGo alkalmazás böngészőben fut. Az alkalmazás bármilyen telefonon használható, azonban vannak olyan készülék-böngésző párosítások, amelyben bizonyos funkciók nem működnek, ezért a használathoz a következő párosításokat javasoljuk:

- Andorid esetén Chrome 70 vagy magasabb verzió.

- iPhone esetén Safari 11.4 vagy magasabb verzió.

- Windows Phone esetén Edge 17 vagy magasabb verzió.

A túra offline állapotban is teljesíthető, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a "Letöltés offline használathoz" menü választásával lehetséges. Az offline teljesítést követően az adatok automatikusan feltöltődnek, amint az alkalmazás online állapotba kerül.

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek a GeoGo oldalán.

A nevezés menete 

A nevezési űrlap kitöltése után a Billingó számlázó programból elektronikus úton küldünk számlát, amit online bankkártyával tudtok fizetni. A pénzügyi teljesítést követően küldünk visszaigazoló emailt, ami tartalmazza a teljesítéshez szükséges GeoGo kódot.

Ha személyesen vennétek át, az érmet, kérjük egyeztessünk előtte időpontot, és ha minden klappol, várni fogunk Benneteket a "befutóban". Telefonszámok, amin időpontot egyeztethetünk: +36-20/481-6402 (Saci) és +36-20/223-7282 (Barna). Vagy emailben: marso.sarolta@tihanysport.com

A Tihany Cross 2021 és 2022 érem ára személyes átvétel esetén 4.000,- Ft, postázva 4.500,- Ft.

A Tihany Cross 2020 és 2019 befutóérmek személyes átvétellel: 3.000,- Ft, postázva 3.500,- Ft-ért megszerezhetők.

A virtuál Tihany érmek személyes átvétellel 3.000,- illetve postávza 3.500,- Ft-ba kerülnek.

Érem nélküli teljesítés a GeoGo-val: 1.000 Ft.

Töltösd le, töltsd fel, és már indulhatsz is! 

(jobb gomb, mentés másként)

Nevezés a Tihany Cross körre