Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Tihany Trail körök

Tihany Trail kör - 

a tihanyi instant futás és túra

Ez a challenge a Tihany Trail terepfutó verseny egész évben teljesíthető változata. A varázsa abban rejlik, hogy a félsziget ösvényeiről számtalan helyen tárul elénk mesés kilátás.

Hűvösebb tavaszi napokon, de akár késő ősszel is nyári mediterrán élménnyel ér fel a napsütötte sziklák feletti és a gejzirkúpok melletti futás és túrázás. Nyáron viszont a kabócák éneke mellett perzselő tud lenni, ha délidőben vág neki az ember, amit csak a Balcsi tud enyhíteni. :) ... bármi vár is rád: egyszerűen leírhatatlanul szép és kemény is egyben!

A Tihany Trail egy igazi terepfutó csemege, mert rendkívül változatos és kemény terep a félsziget horizontján.  

Hosszabb táv: 15 km | Szintemelkedés: 406 m | Szintidő: 6 óra

Rövid táv: 10 km | Szintemelkedés: 264 m | Szintidő: 5 óra

A kör kiinduló pontja a Belső-tó partján található Kotyogós Kávéterasz. Ide nem kell bemennetek, de a google térképen így könnyen megtaláljátok. 
Érintőpontok igazolása: GeoGo nevű webalkalmazással (tehát nem az útvonalon elhelyezett QR-kódok beolvasásával).

Milyen is az emlékérem?

Kétféle érem közül választhatsz, hogy a tihanyi élményednek csodaszép emlékét hazavihesd:

  • Tihany Trail 2021 befutóérem
  • Tihany Virtuál - levendulaszín
  • Tihany Virtuál - cserszömörce szín fekete és ezüst

Természetesen érem nélkül is teljesíthető a kör. 

TUDNIVALÓK


ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A  Tihany Trail kör egy bármikor teljesíthető terepfutás vagy túra, amelyet meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kell teljesíteni. A útvonal végigjárását a GeoGo alkalmazással kell igazolni. (15 km GeoGo oldala, 10km GeoGo oldala)

A túrán mindenki saját felelősségére indul. 18 éven aluliak csak nagykorú kíséretével teljesíthetik a távot. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a túrával összefüggésben bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők.

A túra teljesítésének feltétele a geogo.hu honlapon történő regisztráció. Továbbá a teljesítések igazolásához szükséges egy mobiltelefon.

A túra sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont szintidőn belüli érintése szükséges. Az időmérés az első pont teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul. A pontérintések időpontja a telefon GPS-e által visszaadott időbélyeg.

A teljesítés történhet futva vagy túrázva, csoportosan vagy egyénileg. Csoportos teljesítés/igazolás lehetőségről a GeoGo oldalán található információ.

A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A túra során semmilyen ellátásban nem részesül a teljesítő, az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

A túra bármikor teljesíthető, amennyiben útvonalán nincs valamilyen korlátozás. Indulás előtt a résztvevő köteles tájékozódni az aktuális erdőlátogatási és egyéb korlátozásokról!

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A túra teljesítésének igazolása mobiltelefonnal a GeoGo alkalmazás használatával lehetséges. Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása GPS pozíció alapján történik. Az "éles" használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A telefonra nem kell semmilyen programot telepíteni, mert a GeoGo alkalmazás böngészőben fut. Az alkalmazás bármilyen telefonon használható, azonban vannak olyan készülék-böngésző párosítások, amelyben bizonyos funkciók nem működnek, ezért a használathoz a következő párosításokat javasoljuk:

- Andorid esetén Chrome 70 vagy magasabb verzió.

- iPhone esetén Safari 11.4 vagy magasabb verzió.

- Windows Phone esetén Edge 17 vagy magasabb verzió.

A túra offline állapotban is teljesíthető, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a "Letöltés offline használathoz" menü választásával lehetséges. Az offline teljesítést követően az adatok automatikusan feltöltődnek, amint az alkalmazás online állapotba kerül.

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek a GeoGo oldalán.

A nevezés menete 

A nevezési űrlap kitöltése után a Billingó számlázó programból elektronikus úton küldünk számlát, amit online bankkártyával tudtok fizetni. A pénzügyi teljesítést követően küldünk visszaigazoló emailt, ami tartalmazza a teljesítéshez szükséges GeoGo kódot.

Ha személyesen vennétek át, az érmet, kérjük egyeztessünk előtte időpontot, és ha minden klappol, várni fogunk Benneteket a "befutóban". Telefonszámok, amin időpontot egyeztethetünk: +36-20/481-6402 (Saci) és +36-20/223-7282 (Barna). Vagy emailben: marso.sarolta@tihanysport.com

Az érem ára személyes átvétel esetén 3.000,- Ft, postázva 3.500,- Ft.

Érem nélküli teljesítés a GeoGo-val: 1.000 Ft.

Töltösd le, töltsd fel, és már indulhatsz is! 

(jobb gomb, mentés másként)

Nevezés a Tihany Trail körre

És akik már teljesítették :)

Kedvenc képek a körről - mini fotógaléria.