Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Tihany Kincsei  

Kerékpártúra a levendulaillatú félszigeten


Elektromos kerékpártúra a Tihanyi-félsziget ismert és rejtett látnivalóival, természetesen nem hagyjuk ki a közel százesztendős Őslevendulást sem. A túrát bátran ajánljuk a 12 évet már betöltött gyerekeknek is, akiknek nem jelent gondot 20 km tekerés könnyű terepen. Ehhez a legjobb e-bike-okat biztosítjuk számotokra.

Indulás: A tihanyi hajóállomás mellett található BBT-pontról indulunk túránkra, a félsziget belseje felé. Máris fantasztikus illatok, színek sora tárul elénk.

A túra időtartama kb 2 óra, távja: 20 km

A túra díja: 14.000 Ft / fő, ami tartalmazza:

  • A túraszervezést és a túravezetést
  • Az elektromos kerékpár használatot
  • A BBT-asszisztenciát a túra során (technikai probléma, elsősegély stb.)

A túrára előzetesen regisztrálni kell az alábbi űrlapon! Egyszerre maximum 10 főt tudunk fogadni. A túrán előforduló esetleges balesetekért a szervező felelősséget nem vállal. A regisztrációval egyidejűleg minden résztvevő nyilatkozik, hogy az egészségi állapota megfelel a kerékpártúrán való részvételhez, illetve, hogy saját felelősségre vesz részt. 

Ha a fenti időpontok nem felelnek meg, vagy családi kerékpáros programot szeretnél, keress telefonon vagy e-mailben: marso.sarolta@tihanysport.com

A regisztráció után automatikus üzenetet nem küldünk. Egy napon belül felvesszük Veled a kapcsolatot e-mailben, és díjbekérőt küldünk a túra díjáról, amit érintésmentesen bankkártyával az átutalással tudsz kiegyenlíteni.

Köszönjük, hogy jelentkeztél a Kerékpártúránkra! 

Várlak szeretettel: Marsó Barna | Triatlon edző

Telefonszám: +36/20-223-7282

Program:

IndulásA tihanyi hajóállomás mellett található BBT-pontról indulunk túránkra, a félsziget belseje felé. Máris fantasztikus illatok, színek sora tárul elénk. 

Akasztódombi piac, Belső-tó: Az Akasztódombi piachoz érkezünk fel és hamarosan el is hagyjuk az aszfaltot, hogy egy gurulással megközelítsük a Belső-tavat. Itt a csend, a nyugalom és a természet hármasa fogad bennünket.

Őrtorony-kilátó, Őslevendulás: A szőlőlugasok látványa még épp csak lenyűgöz minket, amikor már az Őrtorony-kilátó alatt találjuk magunkat. A magaslatot gyalog érjünk el, a kerékpárokat az Őslevendulásnál hagyva. Innen 15 perc könnyed túrázás következik a kilátóig. Megéri a fáradság, mert a Balaton és a Balaton-felvidék lélegzetelállító, 360 fokos panorámája tárul innen elénk. A látvány gyönyörű, szinte egy szigeten érezzük magunkat, mintha teljesen körül venne minket a víz.

Sajkod, Balatonfüred: Miután kigyönyörködtük magunkat a lélegzetelállító panorámában, legurulunk a félsziget nyugati oldalára és csak pár méterre haladunk a Balatontól egy erdei úton, ellibbenünk Sajkod romantikus strandja mellett és Balatonfüred irányába haladunk tovább.

Apáti templom, Belső-tó: Majd egy rövid időre megállunk az Árpád-kori alapokon újjáépített Apáti templomnál. Innen aszfaltos bicikliúton emelkedünk Tihany széléig, majd ismét földutakra térünk át, újra szőlőkön keresztül és most már közelről is megnézzük a Belső-tavat, aminek közelében a szürkemarhákat és a velük élő ürgéket is közelről megfigyelhetjük.

Apátság, Visszhangdomb: A túránk lezárásaképpen feltekerünk - bár ha a nyári turistaszezonban érkezünk, itt néhol le kell szállnunk a kerékpárról - a félsziget kihagyhatatlan nevezetességeihez, az Apátsághoz és a Visszhanghoz. Itt még egy kis kávé vagy süti is beleférhet a programba.

Megközelítés - hol van BBT - Balaton Bike Tour pont?


Megközelítés: Gépkocsival a 71-es számú főútról (Balatonfüred irányából az első, míg Keszthely irányából az utolsó lehetőségnél) lekanyarodva érsz Tihanyba. A település kezdetét jelző tábla után két kilométerre helyezkedik el tihanyi Hajóállomás, és a BBT - Balaton Bike Tour Tihany pont.  Ha komppal érkezel Szántód felől, a félszigetre érve 4 km-t kell autóznod a parti úton, hogy elérd a Hajóállomást. Az autóbusszal érkezők balatonfüredi átszállással juthatnak el hozzánk, a Hajóállomás elnevezésű buszmegállónál leszállva.