Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

A mi Helka körünk

2020.11.29

"Ártatlan szemmel néz most rám a hajnal.Madarak ébrednek a reggeli zajjal." -énekli Kis Judit, a Groovehouse énekesnője.

Szombaton este megbeszéltük Sacival, hogy itt az idő, fussuk le vasárnap reggel a Helkának nevezett Groove Trails - instant túrák tihanyi körét.Reggel egy kis késéssel ébredünk, de semmi stressz, hiszen vasárnap van. A kamaszok is, mint egy vert sereg bújtak elő és miközben a szemükből az álmot dörzsölték, kérdezték, hogy "Ti még itthon vagytok?"

Ahogy egy jó kis tihanyi közösségi futásra, úgy készülődtünk. A különbség csak a felszerelésben mutatkozott, mert csak ketten vágtunk neki a távnak. Memorizáltuk az utat. Nem érhet bennünket meglepetés gondoltuk, hiszen hazai pályán vagyunk. Nem is volt gond és szerencsénkre csodálatos napos idők volt. 

November végéhez közeledve az ösvények meglepően szárazak voltak, csak az árnyékosabb helyeken kellett a fagyfoltokra vigyázni. Egy- két sziklán, gyökéren így is meg- meg csúszott a durva terepminta.

Este, mikor regisztráltunk a weben, a karantén utáni edzettségi állapotunkat figyelembe véve latolgattuk az esélyeinket. Csak 15 kili! Mi az nekünk! Tuti, hogy dicsőségfalra kerülünk. Így álltunk nagy mellénnyel a Kotyogós Kávéterasz kapujába, a startpontra. Ez az instant kör érinti a félsziget legtöbb természeti és történelmi kincsét. Egyszerűen és nagyon szépen.Az időnk látványosan gyengécskére sikerült. Látható, hogy komolyan vettük a karantént. De nem bánjuk, mert így többször is megálltunk, hogy képeket készíthessünk nektek. 

Próbáljátok ki Ti is! Tihany vár, de vigyázz rá!

#tihanysport #groovetrails #helkakor #tihany #balaton #instantfutas #terepfutas #trailrunning #keepgoing #teisfuss