Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

A Tihany Xtreme sztori

2017.07.30

Futóversenyünk története! A tihanyi terepfutóversenyeknek évtizedes múltja van. Szerveztünk félmaratont "Szépbalaton Félmaraton" névvel a régi szép időkben a sajkodi strandról, Kecskeköröm terepfutást a Kecskeköröm fesztiválok keretében, majd egy kis idő után kicsit fiatalosabb névvel, a Tihany Xtreme-mel hírdettük meg versenyünket. Nem kizárt, hogy a jövőben új névvel hírdetjük, hiszen mi is és az elvárások is változnak. Ami nem változik az maga a félsziget és az álltala nyújtott terepkihívások.

Honnan jöttünk - hova tartunk? Mik a céljeink?

Nem vagyunk profi sportolók, de fontosnak tartjuk a sportot, sőt szívünk mélyén mi is sportolók vagyunk. Tapasztalatból tudjuk, hogy mennyit tud adni a rendszeres mozgás, edzés. A futás és a sport népszerűsítésén túl célunk, hogy támogassunk mindenkit a szabadidő sportok űzésében. Ezúton invitálunk benneteket ki a természetbe, ahol mindig feltőltödik az ember, még akkor is ha teljesen kifutotta magát. Jelmondatunk: Légy nyitott, légy outdoor!

A vidék erőssége a természeti, környezeti adotságaiban rejlik. Tihany ilyen szemponból is különleges. Mediterán mikroklímája, dombjai, hegyei gyönyörű horizontja vonza az ember szívét.

Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy Tihany titkos kincseit ilyen módon tudjuk bemutatni nektek, hiszen versenytempóban megváltoznak az észleléseink, más perspektívából látjuk a tájat, elevenebb emlékeink lesznek a keskeny ösvényekről, sűrű erdőkről, nyílt mezőkről, így kalandos felfedezéssé válik a futás! Ezért lettem én is terepfutó!

Csapatunk újra és újra megújul, és támogatóink többsége kitart mellettünk, amit itt is szeretnénk megköszönni.