Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Elrajtoltunk! A Tihany Trail nyitva

2021.02.05

Tihanyban nem múlhat el úgy a tél, hogy otthona ne lenne a sportnak, a terepfutásnak, nordic walkingnak, nem múlhat el a tél úgy, hogy ne kínálnánk fel Nektek aktív szabadidős programokat.

Sokat készültünk a Tihany Trail-re, amit végül csak instant formában tudunk nektek prezentálni. Tudjuk, hogy nem pótólható így a versenyhangulatnem, de így legalább lehetőségetek van megismerni más aspektusból is a félszigetet.

A Tihany Trail INSTANT a téli terepfutó versenyünk pótlására jött létre, aminek nyomvonala megegyezik a verseny pályájával, azaz meghatározó szempont volt, hogy akadálymentesen jól futhatóak és nordicolhatóak legyenek a turistautak.

Már egy hete nyitva vagyunk, de ez lesz igazából az első Tihany Trail hétvége. A téli terepfutásunk kicsit korábban került fel a Geogo oldalra, ezért aki követte az eseményeket, azok a nulladik napon már nekivághattak a választott távoknak. 

Őszintén bevalhatjuk nektek nincs az a számítás, ami alapján manapság kalkulálni lehet a résztvevőket egy ilyen verseny pótlékául szolgáló meghívására. Mi optimistán álltunk hozzá és a Covid körülményeket latba véve kétszáz befutóérmet rendeltünk.

Aminek nagyon örülünk, hogy az első héten már hetvenen regisztráltak a TT instant februárra.

Nem azért lehet csak február végéig a Tihanyi-félszigeten versenyeket és nagyobb aktív szabadidős rendezvényeket tartani, mert a tél utolsó hónapja, hanem mert a Nemzeti Parknak legmeghatározóbb természetvédelmi szempontjainak mindenkinek meg kell felelnie, hiszen mindnyájunk érdeke, hogy a védett és szigorúan védett fajoknak életterei ne szenvedjenek károkat.

A félsziget mindenkinek büszkesége ezért nekünk is fontos, hogy a legcsekélyebb mértékben terheljük.

A Nemzeti Park iránymutatását figyelembe véve alakult ki ősz elejétől tél végéig a tihanyi terepfutó szezon, hiszen márciustól kezdődik a nász. Védett madaraink fészket raknak, költenek és egészen július végéig, míg a kisemlősök utódai még nem erősödnek nagyon érzékeny a természet.

Instant rendszerek között a legelterjetebb a geogo.hu, ezért választottuk a mi ki TT-nk hátteréül, amivel az állomáspontokon kényelmesen tudtok checkolni.

Mivel februárban a Tihanyi-félszigeten párhuzamosan több instant próba is nyitva van, ezért a jobb eligazodás érdekében az általunk meghirdetett instant kihívásainak mellé feltüntettük a GeoGo túraválasztékban, hogy TihanySport.com :)

#tihanytrail #instantfebruar #nordicwalkingtihany #tihanysport #geogo #sportoljszabadon #teisfuss