Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Goodbye Február! Bye bye Tihany Trail!

2021.02.28

Eljött az idő, hogy elbúcsúzzunk a téli terepfutástól és az #instantfebruar eseményeitől.

Nagy utat tettünk meg közösen! Összességében több mint 2255 km van a lábunkban és a 60.482 m-es szintemelkedésünk elég lenne ahhoz, hogy megmásszuk a világ 7 legmagasabb csúcsát. 
Ezt a csúcsteljesítményt 178 kalandvágyó sportolóval érhettük csak el. Nagyon köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen a páratlan Tihany Trail utazáson! Kijelenthetjük, hogy a téli terepfutás és nordic walking küldetésünket sikeresen teljesítettük! Célba értünk! 

Egy hónap hosszú idő! Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert kegyes volt hozzánk az időjárás. Február elején, az enyhe tél őszies köddel takarta a csipkés horizontokat és sokakat megbabonázott a kora tavaszi időjárás, de február derekán fordult az idő és pár napra csikorgó fagyot, hozzá kevéske havat hozott magával. A Balaton részben befagyott, a partra csodálatos alkotásokat varázsolt a fagyos északi szél. A tihanyi Belső-tó tükörjegén pedig illegálban már korizni is lehetett. A téli csillagképek változásával, a rövidke tél gyorsan távozott és a cinkék énekével megérkezett a tavasz. Tudjátok, terepfutás szempontjából a félsziget ösvényei, single trekkjei télen futhatóak a leginkább. A lombok ilyenkor fagyottan a lábunk alatt ropognak, az erdők átláthatóbbak és az ösvények szélesebbek.

Mondhatja bárki, hogy nem volt az igazi, mert nem volt olyan, mint máskor!
Hát bizony, nem volt az igazi, de úgy gondoljuk megérte.

Nem volt versenyhangulat, versenydrukk, motiváció. A Geogo is megmondja, nem született pályacsúcs. A többség, edzés gyanánt, alapozós, kirándulós tempóban teljesítette a távokat.
Legjobban azt sajnáljuk, hogy elmaradtak a személyes találkozások, beszélgetések és a jó poénok, de sorolhatnánk akár végtelenségig a sort.

Nagyon jól esett és köszönjük a sok bíztatást és szurkolást, ez adott a szervezési időszakban türelmet és kitartást, motivációt a folytatáshoz.

Az idén a cél szentesítette az eszközt, ezért választottuk az Instant formát.
Mert Tihanyban terepfutás mindig volt, van és lesz! Ennek a hagyománynak folytonosságát kívántuk fenntartani. Nagyon örülünk, hogy ezekben a covid-viharos időkben lehetőségünk volt egyáltalán a Tihany Trail pályákat megnyitni és biztosítani a minimális feltételeket egy jó futáshoz, túrához.

Ezúton is köszönjük a rengeteg vidám fényképét, amiket küldtétek nekünk. Külön erre a célra egy új menüpontot hoztunk létre a honlapunkon. Nézzétek meg őket és idézzétek fel újra a legszebb Tihany Trail emlékeiteket!

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy olyan partnereink vannak, akik támogatnak, és együttműködnek velünk céljaink elérésének érdekében.
Külön köszönetet a Kotyogós Kávéterasznak, a téli Trail rajt-célállomásának, akik stabil hátteret biztosítva segítettek minket.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok, legközelebb találkozunk szeptember 25-én a Tihany Crosson vagy 2022. januárban a Tihany Trailen.

És ne felejtsétek! Jelentkezünk március 6-án egy meglepetés sorsolással!

Addig is vigyázzatok magatokra!

Tihany Sport csapat