Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Motivations and Manifesting - part one

2020.02.13

"És vannak csodák! A kinyilatkoztatott gondolatok annak függvényében, hogy mennyire újszerűek, példaértékűek és befogadhatóak, annyira lesznek támogatottak. A varázslat pedig nem más, mint a céltudatos munka. A munka mögött, a nyilvánvaló motiváció pedig a siker." - Marsó Barna sport coach 

Kezdetek

Tizenkét éve indultunk el a térségi szabadidő sportélet fejlesztésének rögös útján. Kezdetekben nagyobb távlatokban gondolkodtunk és egyszerre több területen szerettünk volna eredményesek lenni. Az akkori munkahelyi státuszom rányomta bélyegét projektötleteinkre, mert azok kidolgozásánál vidékfejlesztési és turisztikai szempontokat is figyelembe vettünk.

Más szelek fújtak akkoriban. A világhálón nem volt ilyen forgalom, az analóg net éppenhogy csak döcögött, az iwiw (a facebook magyar elődje) is hol akadozott, hol lefagyott.

Tehát az elején álmodtunk egy nagyot, aminek megvalósulásában körülöttünk nagyon sokan bíztak. Ezért alapítottunk egy térségi egyesületet és pályáztunk. Elsősorban a minőségi aktív turizmus fejlesztésében szerettünk volna közreműködni és hozzájárulni a sportszolgáltatások javulásához, valamint több sportrendezvénnyel, aktív programmal kívántuk színesíteni a térség sportéletét, turizmusát. Rengeteget üléseztünk, szervezgettünk, dolgoztunk polgármesterekkel, a térség vállalkozóival, lovasoktól, a vitorlázokig, szinte mindenkivel.

De több sikertelen nekifutás után elfogyott a lendület és látva, hogy a sors más projekteknek kedvez, a tagok kiléptek.

A teljes átalakulásra a 2010-es önkormányzati választások után volt szükség, ezért programunkat újraterveztük és új tagokkal az egyesület újra dolgozni kezdett. Mivel tudtuk, hogy a kitűzött cél helyes és jó, működőképes és fenntartható, a hitünket nem vesztettük el, csupán annyiban módosítottunk, hogy jobban fókuszáltunk programunk motorjára, a szabadidő sportra.

Megvizsgáltuk a félsziget terhelhetőségét, kapacitását és ezen értékek mentén dolgozunk több sportprojekten, melynek elemei voltak a futóversenyek és teljesítménytúrák (SzépBalaton Félmaraton / Sajkod, Kecskeköröm Terepfutás / Belső-tó, Csillagösvény Teljesítménytúrák / Családi Szabadidőpark).

Kezdetekben a nagy álomnak csupán kis szegmensét képezte a félsziget és a ma működő TihanySport, mert az igazi célterület a Balaton-felvidék és a Pécselyi-medence volt. Programunkban rengeteg lehetőségre hívtuk fel a figyelmet, amit tagjaink és partnereink is láttak, ezért bíztattak bennünket.

A lehetőségek azóta megváltoztak. A 4G-s hálózatokon minden sokkal gördülékenyebben működik és azóta pár ötlet meg is valósult, de még mindig van a tarsolyunkban néhány értékes projektkincs. Folyt.köv.. :)