Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

"Teljes szívvel, tiszta vízzel" - DRV a Crosson

2019.09.05

Sziasztok Crossosok!

Zajlik az élet a Tihany Cross háza táján! Minden nap ér bennünket valami meglepetés! A verseny közeledtével egyre sűrűsödnek a teendők, egyre több kérdés érkezik és egyre több értékes együttműködő partnerrel találkozunk.

Egyik ilyen meglepetésünk: Minap beszélgettünk egy visszatérő kardinális kérdésről, hogy hogyan oldjuk meg az állomáspontoknál az elegendő friss ivóvíz mennyiségnek kérdését?

És míg beszélgettünk a régi bevált logisztikai tranzitokról, és arról, hogy az elmúlt 10 év alatt mennyire megváltoztak az igények a frissítőállomásokkal kapcsolatosan, és hogy anno nálunk mennyi zsugor ásványvíz szokott elfogyni, egyszer csak megcsörrent a mobil. Egy régi barátunk hívott bennünket és boldogan mondta, jó híre van számunkra. A DRV szívesen támogatna bennünket! Soha jobbkor nem jöhetett volna ez a hívás!

Egyeztettünk és megállapodtunk. Így, most a partnereink között üdvözölhetjük a 110 éves Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t (DRV Zrt.)

A DRV Zrt. partnersége garancia, hogy kiváló minőségű vizünk lesz, garancia, hogy kevesebb hulladék keletkezik. Egyszóval versenyünk környezetterhelése jelentősen csökken.

Finom csapvizet kapunk a frissítőkön, ezen kívül a versenyközpontban elhelyezett plakátokon megismerkedhetünk a csapvíz-fogyasztás előnyeivel, így csatlakozunk a DRV csapvíz-kampányához.

A csapvízkampány keretében végzett aktivitásokat egész évben végzi a társaság a márciusi víz világnapi rendezvényüktől kezdődően. Nyílt napjaikon például iskolás csoportok és kísérőik látogathatnak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, illetve laboratóriumaiba; egész évben támogatnak sporttal, egészséggel, oktatással és egyéb aktív, közösségépítő tevékenységekkel kapcsolatos rendezvényeket többek között ingyenesen biztosított ivóvízzel, ajándékcsomagokkal; a működési területük 6 megyéjének frekventált településeinek közterületein, óvodáiban kihelyezett ivókutaknak és a különböző fesztiválokon (a Balaton Soundon, a Strand Fesztiválon és a B my Lake-en) is megjelenő párakapuknak köszönhetően pedig a helyiek és a turisták könnyedén jutnak egészséges és ingyenes ivóvízhez, illetve felfrissüléshez a nyári melegben. Szeptembertől a bölcsődékbe, óvodákba és iskolákba is begyűrűzik a kezdeményezés: tájékoztató plakátokkal és Csak a csapvíz-logóval ellátott üvegkancsókkal hívják fel a figyelmet a csapvízfogyasztás fontosságára és tudatos használatára.