Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Tihany Trail pályabejárás - szalagozás

2019.01.24

Ma szalagoztunk a pályákon Ádáz kutyával és egy kis képgalériával szeretnénk nektek bemutatni, mire számíthattok szombaton. Jelenleg kb. 3 cm friss hó van, nagyon kevés helyen olvadt meg - két rövid déli lejtős szakaszon (itt egyébként felfelé fogtok futni). Az apukám jóslata alapján, mivel a vonat hangja felhallatszik a félszigetre, számítunk még egy kis hóra :)

Sok helyen a mi lábnyomunk volt az első, láttunk egy harminc őzből álló csapatot vonulni, találkoztunk vadászokkal (ők szombaton már nem lesznek a terepen). A Bozsai-öböl - vagy ahogy apukám mondja: a Bázsa - be van fagyva, a Balaton zöld, a hegyek kékek.

A hóval borított erdei fallépcsők eléggé csúszósak, és az ereszkedéseknél a sziklákon, lépcsőkön kell nagyon figyelni, egyébként egy nagyon kellemes téli futópályánk lesz, ha így marad az idő. 

A hosszú pályán indulók a piros-fehér színű szalagokat, a rövid, 8 km-es pályán futók a sárga-fekete szalagokat kell majd, hogy kövessék! Az Aranyháznál (ez egy gyönyörű gejzírkúp) összeér a két pálya, és néhány km-en keresztül együtt halad. Ez a közös szakasz mindkét színnel jelölve van. Az első frissítő utáni domb után  (a Rátán) válik újra ketté a pálya, próbáltuk nagyon feltűnően jelölni! 

Tehát 15 km: piros-fehér, 8 km: sárga-fekete. 

Cél: az iskola udvarán lesz, ott, ahonnan rajtolni fogtok. Az időtöket akkor tudjuk rögzíteni, ha mutatjátok a végén a rajtszámot az időmérő lányoknak az érem átvétele előtt!