Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Őszi szemétgyűjtés a félszigeten

2020.10.12

Közösségben az erő! Tihany civil összefogás keretében szemétgyűjtő akciót szervezett. Szerencsénkre megmutatkozott ma, hogy sokaknak mennyire fontos a félsziget zöld környezete, hiszen igen nagy számban vettünk részt a hétvégi környezettisztasági akcióban. A szorgalmas kezek délelőtt gyorsan szedték össze a csillogó műanyagpalackokat, a harminc éves sörösüvegeket és a frissen összegyűrt üditősdobozokat és a virító zsebkendőket, mert a mellékes rutin mozdulatok árulkodóan mindenhová elkísérik az embert, csak az ember a szépet keresve továbblép, míg a nyomok hónapokig árulkodnak az ösvények mentén. De találtunk autógumit, rengeteg üveget, és persze elhagyott maszkokat is. 

Köszönjük mindenkinek, akik eljöttek és szabadidejüket áldozták, hogy tisztábbá varázsolják ezt a szépséges kiránduló helyet.Köszönjük a Levendula Klubnak a frissítőket és a zsíros kenyér partit. Kívánom, hogy mindig ilyen összetartó közössége legyen a falunak! Tihany vár, de vigyázz rá! 

A Félsziget Hőse programunk ezzel az eseménnyel most nem ért véget, sőt reméljük, hogy sokakhoz eljut így a felhívás híre, hiszen függetlenül a közös szemétgyűjtő akcióktól is lehet szemetet szedni. Ezzel a zöld, természetvédelmi programunkon keresztül szólítunk meg mindenkit, hogy ha egy kis zsáknyi szemetszúró szemetet összeszed valaki és emailt küld nekünk róla, akkor egy "Félsziget Hőse" hűtőmágnessel ajándékozzuk meg.

https://www.tihanysport.com/felsziget-hose/

https://balaton.vehir.hu/tihany/2020-10-10/oszi_szemetgyujto_akcio_tihanyban.html

#kozossegiero #tihanyvardevigyazzra #tihanyvar #tihany #tihanyhose #zoldtihanyert #greenproject #youareahero