Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Tihany Trail tudnivalók

2020.01.02

Egy kis Tihany Trail összefoglalóval köszöntünk Benneteket ebben a sportos új esztendőben!

TT story short:

Tihany Trail versenyünket azzal a céllal szerveztük, hogy alkalmat teremtsünk a félsziget keményebb vonulatainak meghódítására.
Egy olyan versenyt kívántunk életre hívni, amit a terepfutók teljesítményhatáraik átlépésével tudnak csak abszolválni, ami élmény a kezdőknek, de kihívása lehet a profiknak is.
A legideálisabb időpont a Trail-terv megvalósításhoz a téli időszak mutatkozott, hiszen ilyenkor jobban átláthatóak a lombtalan erdők és a szűkebb ösvényeken több lehetőség van előzni. De amitől igazán exkluzív a Tihany Trail, hogy a nyomvonal a Nemzeti Park káprázatos helyeit és kilátópontjait érinti.
A TT pályák idén sem lesznek könnyebbek! Lépcsők száma változatlan és a sziklaszirtek, szakadékok ugyanolyan közel vannak az ösvényhez mint tavaly. Ezeken a helyeken legyetek különösen óvatosak és figyelmesek! A falépcsők különösen csúszósak lesznek, helyenként hiányosak. A régi lépcsők benn maradt tartó fém szálai kiállnak néhány lejtőn és emelkedőn a talajból: itt különösen érvényesül a "lassan járj, tovább érsz" elv! Vigyázzatok magatokra! 

TihanySport news: 

A terepfutósportnak több neves versenyzője lesz velünk január 11-én. Együtt alapozhatjátok meg a versenyszezont a hegyifutó válogatott tagjaival. Itt lesz velünk Fonyó Sándor, Szabó Sándor, valamint Posztós Kitti.

De képviseltetik magukat erősebbnél- erősebb csapatok, mint például a Exteme Trail Hungary SE, a Budafoki Futókör, a CoffeeRun, a Tovafutók SE, a Suhanj, a Sashegyi Gepárdok, a Csillámpónik és még sok-sok futóklub mellett a jó kedv bajnokai, a Csilla csapat is érkezik ismét.
Ezek után nekem csak egy kérdésem van, vajon megdől a tavalyi TT pályacsúcs? (TT15-ön 1:05:05 HOPPÁ!)
De, ne felejtsük el, hogy a futókon kívül lesz nordic walking mezőny is, ahol sztárvendégünk, Gellért atya indul, az ő gyógyteáját lehet majd verseny után kortyolgatni.

Lehetőségetek lesz ismét tesztelni a Salming futócipőket a Futókaland futóbolt standján. Verseny előtt ott érdeklődjetek, és aztán húzzatok nyúlcipőt!

TihanySport büfé: 

A verseny előtt terülj- terülj asztalkákon az általunk készített és általatok hozott felajánlások, ajándékok kerülnek terítékre. Ha van kedved kedveskedni a többieknek egy kis sütivel, sós pogácsával, sajttal, szívesen látjuk az asztalon. Itt találjátok majd a Gellért atya teáját is.

A büfé nyitva lesz míg a portékái el nem fogynak! A büfé ingyenes, de egy kicsike dobozkát teszünk ki ide, ahová a helyszínt biztosító Tihanyi Bencés Iskolának lesz lehetőségetek támogatásul adni néhány forintot. Előre is köszönjük!

TihanySport lunch: 

Verseny után a kalória pótlás rendkívül fontos. A téli, fagyos időben nagyon jól fog esni a Csobánc kézműves csemege finom, forró ebédje. Az ebéd 990 Forintért előrendelhető volt nevezéskor, ha lesz kapacitása a konyhának, a helyszínen is tudtok még vásárolni. A rajthelyszínen, az iskola felső kisudvarán állítjuk fel a kis konyhát.

TihanySport wellness:

Az iskola öltözőit és zuhanyzóit idén is használhatjuk, amiket az alsó folyosón találtok majd. Ezúton is nagyon köszönünk a iskola fenntartóinak és a Tihany FC-nek, hogy rendelkezésünkre bocsátották azokat.

TihanySport kultúra:

Az irodalmi sarokban megtalálhatóak lesznek Balogh Tomi Kalandkönyvei és Sallai Zsuzsanna, Visszadobtak könyve. Az írónő örömünkre elfogadta a meghívásunkat, a 8km-en fog veletek futni, futás után szívesen dedikál.

TihanySport charity:

A verseny napján sportruházat gyűjtőpontot is üzemeltetünk majd, ahol alig használt, jó állapotban lévő sportruházatot átveszünk, amiket továbbítunk az Apátságon keresztül a rászorulóknak. 

A nevezési díjakból szintén támogatjuk a Tihany Iskoláért Alapítványt :)

TihanySport adverisment:

Futókaland Futóbolt, Cornexi, Penco, Wachman, Garda étterem, Echo étterem, Rege Cukrászda, Echo Residence és Karolina fűszerkertje, ...