Terepfutás, nordic walking, Ebike, úszás

Tihany Cross teljesítménytúra

a félszigetnyi kihívás

Tihany Cross teljesítménytúra

A félszigetnyi kihívás

Időpont: 2022. szeptember 25. Rajtolni 10 - 13 óra között lehet a Belső-tó partjáról (rajt és cél helyszín).

Rajt és cél helyszín: Tihany, Belső-tó part, Kotyogós Kávéterasz melletti platános

A kihívás célja: a teljesítménytúrának nincs meghatározott útvonala, minden résztvevő annyi állomást érint, amiennyit csak szeretne, de az eredményes teljesítéshez minimum öt kihívás-ponton kell megfelelően szerepelnie a részvevőnek. A kihívás pontok, (vagy államás pontok) az alltrails térképen, a rajtban kapott papírtérképen, és a papír térkép mellékletekeként QR kód formájában rendelkezésre állnak. A QR kódok segítségével a teljesítő a saját mobiltelefonos térképapplikációjára tudja beolvasni a túrán általa kiszemelt kihívásokat. 

A sportesemény nem verseny, inkább egy különleges outdoor program, egy tihanyi sportkaland. 

Hajrá Crossosok, kalandra fel!

A választható sportkihívások:

A teljesítménytúrát a Résztvevők a Szervező által elektronikusan, illetve papír alapon rendelkezésre bocsátott térkép alapján teljesítik. A teljesítménytúrának kijelölt útvonala nincs. Az állomáspontok bármilyen sorrendben érinthetők a köztük lévő mozgás teljesíthető gyalog, futva, illetve kerékpárral is. A Szervező a teljesítéshez a Tihanyi-félszigeten található kerékpárutat javasolja.

A teljesítménytúra kizárólag gyalog, futva, kerékpárral vagy rollerrel teljesíthető, bármilyen egyéb eszköz igénybevétele esetén a résztvevő kizárásra kerül. A résztvevőnek tisztában kell lennie teljesítménytúra nehézségeivel, megterveznie saját útvonalát, és megfelelően felkészült állapotban kell lennie. A teljesítménytúrán minden nevező saját felelősségére indul, ismerve saját edzettségi és egészségi állapotát.

A versenyen 14 éves korig szülői/felnőtt kísérővel 14 és 18 év között szülői engedéllyel lehet indulni. 18 év alatti csoportnál 10 nevező után a felnőtt kísérő nevezése díjtalan.

A versenyen kötelező felszerelés:

 • nevezéskor megadott mobiltelefon, a verseny ideje alatt bekapcsolt és feltöltött
  állapotban
 • mindenkinek javasoljuk, hogy induláskor rendelkezzen az alábbiakkal:
  kulacs, pohár vagy víztartály (a frissítő pontokon és a célban nem lesz pohár!),
 • megfelelő ruházat és felszerelés
 • személyi igazolvány


Az érvényes teljesítéshez legalább öt ellenőrző-/pecsételőpontot érinteniük kell. Ez azt jelenti, hogy a CÉL állomáson kívül 4 helyen kell részt venni a kihívásoban. Amennyiben négynél kevesebb pontérintéssel rendelkezik a túra végén, eredménye nem kerül értékelésre, azaz nem kapja meg a teljesítménytúra befutóérmét. 

A teljesítménytúra alatt az induláskor kapott karszalagot a Résztvevőnek végig a csuklóján viselnie kell. A karszalagon jelölik az állomáspontok az érvényes teljesítést! 

A teljesítménytúra során fotó- és videoanyagok készülhetnek, melyeket a verseny szervezői felhasználhatnak, és harmadik személynek továbbíthatnak.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy szükség esetén kihívások helyeit módosíthassák, illetve időjárási vagy egyéb fokozott veszély esetén a rendezvényt töröljék.
A teljesítménytúrán kutyával indulni nem szabad! A teljesítménytúra során a résztvevőknek a közlekedési szabályokra figyelemmel kell lennie! A figyelmetlenségből, felkészületlenségből eredő balesetekért a rendezőség felelősséget nem vállal! Csomagmegőrzést és értékmegőrzést a rendezőség nem vállal.

A nevezés menete

 • Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése a díjbekérőn megjelölt fizetési határidőig. Amennyiben a nevezési díj befizetése fizetési felszólítás után, a Szervezőnek jogában áll a nevezést törölni.
 • A Szervező előnevezést 2022. július 15.-től fogad. Az érvényes nevezés egyben magában foglalja a nevezési díj Szervezőhöz való beérkezését is. Nevezni a létszámlimit végéig lehetséges. Létszámlimit: 300 fő. 
 • A helyszíni nevezésre akkor lesz lehetőség, ha a létszámlimit az előnevezési időszakban be nem telik.
 • A Szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít a www.tihanysport.com honlapon.
 • Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a "Nevezés" gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
 • Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
 • Egy nevezési lapon csak egy versenyző adhatja le nevezését.

Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

A nevezési díj online nevezés esetén a nevezés időpontját követő 3 napon belül esedékessé válik, ami átutalással, illetve bankkártyás fizetéssel kiegyenlíthető a Szervező által küldött online díjbekérő alapján.

A részvételi díjak előnevezés esetén:

Felnőtt: 7.000,-

Diák (közoktatásban részesülő): 2.500,-

Családi jegy: (2 szülő + 2 gyermek 18 éves korig): 15.000,- (3 éves kor alatt ingyenes, de létszámba beszámít)

Diákcsoport min. 10 fővel: 2.000,- / fő (kisérő tanárnak is)

Felnőtt csoport min. 5 fővel: 6.000,- / fő

Tihany Cross terepfutó és nordic walking kedvezmény: -20% (ha érvényes nevezéssel rendelkezel a 2022. szeptember 24.-i Tihany Crossra, jelöld a nevezési felületen! )

Helyszíni nevezés:

Felnőtt: 8.000,-

Diák (közoktatásban részesülő): 3.500,-

Családi jegy: (2 szülő + 2 gyermek 18 éves korig): 16.000,-

Diákcsoport min. 10 fővel: 3.000,- / fő (kisérő tanárnak is)

Felnőtt csoport min. 5 fővel: 7.000,- / fő

A nevezési díj tartalma

A nevezési díj tartalmazza:

 • egyedi fa befutóérmet
 • az összes sportszolgáltatást, ami a teljesítménytúra pontjain igénybevehető (tehát nem kell külön fizetni sehol sem eszközbérletet, sem pályabérletet!) minden szolgáltatást a nevezési díj magában foglal
 • kihívások helyét feltüntető térképet
 • frissítőpontokon a frissítőket
 • a rendezvény logójával ellátott soft poharat 
 • online fotógalériát
 • a teljesítménytúra karszalagját
 • a versenyközpontban a www.tihanysport.com oldalon meghirdetett szolgáltatásokat
 • egészségügyi biztosítást
 • a rendezvényt
 • parkolási kártyát az esemény napjára a túra rajt-célállomásához közeli Major utcában (a Bujtor István Szabadtéri Színpad és a Művésztelep szakaszára, valamint a Kotyogós Kávéterasztól a Levendula Ház Látogatóközpontig), továbbá a Belső-tó melletti focipálya mellett az Aranyház utca folytatásában.

Díjazás

A rendezvényen minden Résztvevő, aki minimum 5 kihívás-pontot (a céllal együtt) érint, és azokat teljesíti, egyedi befutóérmet kap. A teljesítménytúrán további díjazás (pl. gyorsaságért járó, stb.) nem lesz.

A rendezvény módosítása, törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák a kihívás-pontokat, elsősegélyhelyek, illetve frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt vagy bármilyen más indokból módosítsák a rendezvény idejét, vagy töröljék azt.

Ha a rendezvényt törölni kell vagy meg kell szakítani, a Szervezők a nevezési díjak 80%-át visszautalják a résztvevők számára.

Nevezés visszamondása

A regisztrációt kizárólag emailben (marso.sarolta@tihanysport.com) lehet lemondani, 2022. szeptember 15.-ig. A nevezés törlésével a nevezési díjat (500 Ft-tal csökkentett mértékben) a Szervező visszafizeti az e-mailben egyeztetett bankszámlára. 2022. szeptember 16.-a után lemondott nevezések esetén a nevezési díjat visszafizetni nincs lehetőség. A verseny törlése esetén a "A verseny módosítása, a verseny törlése" részben leírtak lépnek életbe.

Nevezés átadása

A nevezést más személy részére kizárólag emailben egyeztetés után (marso.sarolta@tihanysport.com) lehet átadni, 2022. szeptember 22. 20 óráig. A nevezés átadásának költsége nincs. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb.

Természetvédelem

A verseny során a vadon élő állatok zavarása, valamint a védett és fokozottan védett növények, állatok és ásványok, kőzetek gyűjtése, károsítása tilos, a Natura 2000 élőhely állapotának és értékeinek megőrzését kell szem előtt tartanunk. A rendezvény során a jelölt utakról letérni szigorúan tilos. A Szervező a túra teljesítéséhez a Tihanyi-félsziget kerékpárútjait és turisa útvonalait javasolja!

Hol találjátok az állomásokat? 

Parkolás

A versenyközpont közelében ezeken a helyeket tudtok parkolni:

- A Tihanyi Bencés Iskola Major utcai bejáratánál lévő murvás parkolóban

- Major utcán a szabadtéri színpadtól a Művésztelepig

- Major utcán a Tihanyi Bencés Általános Iskolától az Aranyház utcáig, és a tóparti focipálya melletti földúton a Családi szabadidőparknál

A verseny résztvevőinek az Önkormányzat ingyenes parkolást biztosít. Ehhez parkolójegyet az alábbiakban letölthetitek vagy versenyközpontban kaphattok.

A parkolókártya csak a Major utca Bujtor István Színpad és a Művésztelep szakaszára, valamint a Kotyogós Kávéterasztól a Levendula Ház Látogatóközpontig, továbbá a Belső-tó melletti focipályánál és az Aranyház utca folytatásra érvényes. 

Bemutatkoznak az állomások

Minden állomás egy-egy kihívás :-) Teljesíts legalább ötöt, és tiéd a félszigetnyi kihívás teljesítéséért járó érem! 

Hajrá, kicsik és nagyok! Tiétek a Félsziget!

Kalandsziget

A szeptember 25-i tihanyi challenge day tíz állomáspontja közül az egyik a Kalandsziget Tihany lesz, ami a félsziget keleti oldalán, a Gödrösi strand mellett található óriási nyárfak és jegenyefák árnyékában található.A Félszigetnyi Kihívás Teljesítménytúrán itt a próbázónak közel 30-40 méter hosszúságú akadálypályán kell végig mennie. A 12 akadályból álló pályán vannak erőnlétet, kitartást és ügyességet igénylő akadályok egyaránt, de két csúszó élmény elemet is magába foglal. Összességében a kalandpark egyik legjobb pályálya, ami 130 cm-től (kb. 7 éves kortól) használható. Felnőttek, gyerekek együtt mehetnek rajta, igazi családi pályának lett kitalálva.Ha ezen a ponton is teljesítetted a feladatot akkor jár a , de várnak még rád a további kihívások! Gyertek és tegyétek próbára magatokat Tihanyban! 

Egy cseppnyi szabadság!

#kalandpark #tihanysport #felszigetnyikihívás #teljesítménytúra #tihanyvar #szeosz #aktívmagyarország #aktívtihany #sportosfelsziget #szabadidő #tihany

Balaton Bike Tour

Ezen a rendhagyó szezonnyitó eseményen a kilenc állomáspont közül kettőt a Balaton Bike Tour (BBT) csapata fog számotokra üzemeltetni. A kisiskolásoknak a Bencés Iskola alsó udvarán lesz kialakítva próbapálya, míg a nagyobbaknak a hajóállomásnál lesz egy nagyobb próbakör jelölve, ahol mindannyian átélhetitek az e-bike feelinget.A teljesítés után pedig jár a pont, amit a karszalagon fogunk jelölni.

És miért éppen a BBT? Mert Ők a  legprofibbak! Egyedülálló minőségi bringaparkkal és hozzátartozó sportszolgáltatásokkal rendelkeznek. Számtalan e-bike típus kölcsönözhető náluk, de szerveznek félnapos rövidebb csapatépítő túrákat és hosszabb egynapos tematikus kerékpáros programokat is. A mostani próbatétel csak ízelítőt kínál, hogy megismejétek őket, és később ismerősként térhessetek vissza hozzájuk!

STÉG at blue Lavander Port

Ez a kedves hely, a félsziget keleti partjának egyik színfoltja, a gödrösi szabadstrand és a Panoráma hotel strandja között található. 

A magán stég számtalan exkluzív és elegáns eseménynek szokott otthont adni. Röviden, a vizi sportok paradicsoma! 

A teljesítménytúrán, az itt kialakított állomásponton annak a karszalagján jelöljük a teljesítést, aki a bójával jelölt kb. 100 m-es távot SUP-al, vagy kajakkal leevezni.

Jóga a fák alatt

Különleges helyszíne lesz a túrának a Sajkodi strand, ahol a kilencből kettő pipát is be lehet majd gyűjteni, ugyanis itt a vizes próbák mellett (Sup, vagy kajak), jóga pont is találtok majd a strand nyugodt, árnyas felén.

Ahhoz, hogy a teljesítménytúra végén teljes harmóniába kerülj, profi jógaoktatók - délelőtt László Andrea, délután Tóth Judit - segítségével lesz lehetőséged egy kis jógás levezetésre.